spot_img

Professor skyder Forsvarsministeriets meget stramme tolkning af Grundloven ned

Forsvarsministeriet har med Grundloven som begrundelse afvist at lade militære chefer holde oplæg på aktuelle forsvars- og sikkerhedspolitiske konferencer, så længe der ikke er en ny regering. Men den udlægning afviser professor i jura, mens formanden for Folk & Sikkerhed mener, at ministeriet »afsporer enhver meningsfuld debat«.

Forsvarsministeriet tolker Grundloven alt for stramt. Det mener den pensionerede kontreadmiral Torben Ørting Jørgensen, der som formand for Folk & Sikkerhed står bag organisationens forsvars- og sikkerhedspolitiske konference torsdag den 15. december hos Ingeniørforeningen i København.

Det var oprindeligt planen at lade værnscheferne for...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Mickei Reinhold Jacobsen
Læser
Mickei Reinhold Jacobsen
7. december 2022 22:46

Man må konstatere at politikerne tager begrebet “tavshedspligt” til et helt nyt niveau.

Hvad der kan være svært for os almindelige borgerer at forstå er, hvordan man nogensinde vil sikre sig folkelig opbakning til et enormt økonomisk forbrug på fremtidige investeringer i Forsvaret, når debatten om selvsamme holdes indenfor de lukkede døre på Christiansborg og i Forsvarsministeriet..?

Med den nuværende tilgang fra både politikere og militære beslutningstagere, opnår man udelukkende mere mistro og afstandtagen når det kommer til Forsvarets fremtid, fra den almindelige vælger.
Det eneste man opnår med hemmelighedskræmmeriet er, berettigede spørgsmål til fremtidige indkøb og dispositioner. Som alle andre, så vil skatteyderne også gerne vide hvad deres penge bruges til, og ikke mindst hvorfor!

Det er kun i de militære rækker, at man må affinde sig med svaret; “fordi jeg siger det”.
Den går ikke med selvtænkende skatteydere, som ser sundhedsvæsenet sejle, inflationen rase, energipriser ude af kontrol og familier som må vælge mellem mad og medicin til deres børn.