spot_img

Forsvarsministeriet stopper militære chefers oplæg på konference i Folketinget

Når organisationen Folk & Sikkerhed i samarbejde med Folketingets Forsvarsudvalg fredag afholder sin årlige sikkerhedspolitiske konference på Christiansborg, bliver det uden oplæg fra militære chefer i Forsvaret. Forsvarsministeriet vil ikke tillade de militære chefer at holde oplæg, når forsvarsminister Trine Bramsen (S) ikke selv er til stede. Opdateret med Forsvarsministeriets kommentar.

Programmet lå klar, og oplægsholderne var både briefet og havde sagt ja til at deltage. Men så fik organisationen Folk & Sikkerhed en opringning fra Forsvarsministeriets departement. Fordi forsvarsminister Trine Bramsen (S) ikke kan deltage i konferencen, kan de militære chefer ikke holde...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

4 KOMMENTARER

guest
4 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Peter Nielsen
Læser
Peter Nielsen
22. november 2021 19:31

Det synes jeg er en meget uheldig udmelding. Jeg ville faktisk gerne vide hvem, der har taget den beslutning. Måske nogen af medlemmerne af Forsvarsudvalget kan stiller et spørgsmål til den ansvarlige minister? Eller arrangere et samråd for at afklare grænserne for ytringsfrihed for offentligt ansatte?

Bjørn
Læser
Bjørn
24. november 2021 14:47

Jeg er HELT med på at behandle forsvarets officerer som andre embedsmænd. Det mangler da bare. Derfor glæder jeg mig også til at se miljøministeriets embedsmænd ude på skarp mission i Irak.

Michael Nielsen
Læser
Michael Nielsen
26. november 2021 14:52

Det lyder helt absurd.

Jørn Kjær
Læser
Jørn Kjær
24. november 2021 14:27

Peter Nielsen, du burde rettelig have skrevet den “uansvarlige” minister.
Man skulle tro, at hele forsvaret er blevet transformeret til Søværnet – for det hele “sejler” jo under Trine Bramsen og den aktuelle Forsvarschef.
Som tidligere officer i Flyvevåbnet har jeg mødt 3 forsvarsministre, nemlig Victor Gram, Erik Ninn Hansen og Kjeld Olesen – og trods deres forskellige politiske ståsteder og baggrunde, så virkede og agerede alle tre både fornuftige og loyale over for forsvarets personel og ikke mindst officerskorpset – dvs. ingen direkte talen ned til eller mundkurv på kompetente og ligeledes loyale officerer.
Samtidigt mødte jeg 2 forsvarschefer, nemlig General Kurt Ramberg og general Knud Jørgensen (kaldet kong Knud) – og jeg skal hilse og sige, at ingen af de to havde fundet sig i at blive trukket rundt i manegen af en uvidende, men magtgal tøjte som Trine Bramsen. Men hvad kunne man ellers forvente fra den side. En gammel nordjysk vending siger: “Når skidt kommer til ære, så ved det ikke hvordan det skal være”. Det passer på en prik på forsvarsministeren.
Der er to muligheder for at hævde sig som chef/leder i en organisation: Enten ved sin dygtighed og kompetencer eller ved at nedgøre sine omgivelser og bruge et trist ledelsesprincip: “Management by Fear”. Gæt selv hvilket princip Trine Bramsen bruger.