spot_img

Forsvarsministeriet tilbageholder Nato-evaluering til efter folketingsvalget

Partierne bag forsvarsforliget skal først læse evaluering fra Nato, inden rapporten om tilstanden på det danske forsvar bliver offentliggjort. Det vil ske efter folketingsvalget, skriver Forsvarsministeriet til OLFI om længe ventet Nato-rapport. Men det argument holder ikke mener, mener Folk & Sikkerhed.

Rapporten ligger i Forsvarsministeriets departement, og der bliver den liggende. Hvert andet år udsender Nato en evaluering af tilstanden i medlemslandenes forsvar, og for to år siden rettede forsvarsalliancen en hård kritik af Danmark. Siden har forsvarschef Flemming Lentfer erkendt, at lovede implementeringer i det nuværende forlig bliver forsinket, og samtidig er Forsvaret...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

4 KOMMENTARER

guest
4 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Jens Nielsen
Læser
Jens Nielsen
19. oktober 2022 15:19

Regeringen vil simpelthen ikke Danmarks bedste, de forsætter med at gøre det som de altid har gjort – nemlig ingenting.
og nu må vi hellere ikke læse NATO rapporten før valget
2 % målsætningens indfasning i 2033 har intet med forsvaret at gøre, er bare et forsøg på at forhale udgifterne indtil dem som er ved magten nu ikke skal bøvle med at finde pengene før end 2033 – og i 2033 er den generation af politikere jo ikke ved magten mere, så er det ikke deres problem.
Problemet er bare at Danmark som nation ikke HAR tid til at vente på at opnå 2 % målsætningen i 2033.
Nej, det burde være i 2023 hvor pengene bør lægges i en forsvarsfond som Forsvaret så kan disponere over, når materiel købes og indfases løbende.
vi mangler jo alt, lige fra luftforsvar til soldater og kaserner.
Men hvis russeren kommer, så kan vi jo kaste vores madkasser efter dem, vi har jo ikke andet at forsvare os med.
hilsen
jens

Leif Johannsen
Læser
Leif Johannsen
21. oktober 2022 7:41

Det kan ikke være i en ansvarlig forsvarsministers interesse at vente så længe. Faktisk kan en uheldig gennemført krig mod Danmark være overstået på det tidspunkt. Så er det for sent. Norge, Sverige og Finland ser ud til at have forstået de signaler om trusler, der lige nu præger Verden.

Bruno Petersen
Læser
Bruno Petersen
19. oktober 2022 14:06

Selvom der kan være forskellige forudsætninger bag den umiddelbare forståelse af dette indlæg vover jeg at erklære mig meget enig i at det er på tide at politikerne åbner op for diskussion af emnet forsvars- og sikkerhedspolitik. Hvilken anledning kan være bedre end nu – op til et valg? Måske er opgaven stor og kompleks og så kræver det tid, men så kan man melde det ud i en valgkamp. Der er respekt at vinde. I modsat fald giver det plads til mere subtile synspunkter a lá “det er går nok an (er oprerativt!!) at tie en uge når vi har tiet (holde forsvarspolitik ude fra dagsordenen) i over 30 år”. Befolkningen har jo vist særdeles stor interesse og modenhed ved at afskaffe forsvarsforbeholdet. Tak for at tage et vigtigt emne – i det oplyste demokratis navn – op.
Hilsen en socialdemokrat.

Martin Dam
Læser
Martin Dam
21. oktober 2022 8:42

SMS sagen om igen – venter med kritiske oplysninger