spot_img

Udbredt frygt for at udtale sig kritisk er et tegn på ytringssygdom i Forsvaret

Ikke mange ansatte i Forsvaret tør udtale kritik offentligt, og når det sker i pressen, er det ofte på betingelse af fuld anonymitet. Frygten for repressalier tyder på en usund kultur, uanset om den er berettiget eller ej, mener jurist og ytringsfrihedsekspert Jacob Mchangama, som dog peger på, at nye tider kan være på vej.

Forsvaret er ramt af fastholdelsesudfordringer, og årsagerne er tilsyneladende legio. Det har man i den seneste tid kunnet læse om i OLFI og hos de fagforeninger, der organiserer Forsvarets personelgrupper.

I forlængelse af denne uges interview med HOD-formand Niels Tønning har OLFI været i kontakt med flere nuværende og tidligere officerer, der alle...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Et kriseramt Boeing retter blikket mod Europa og udvider på hjemmebanen

Abonnement
REPORTAGE: Boeings civile forretning står i problemer til halsen, men koncernens forsvarsgren øjner store salg til et oprustningsvilligt Europa. Senere på måneden viser Boeing sine produkter frem på flyshowet i Farnborough, og som en del af optakten inviterede flygiganten OLFI og en række andre europæiske og amerikanske forsvarsmedier på...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer