OLFI ADVISORY BOARD

20190929 advisory board
OLFIs advisory board består i september 2019 af Torben “Thøger” Ørting Jørgensen, Maiken Wexø, Troels Mylenberg, Anders Chr. Ulrich, Anna Libak og Søren Schultz Jørgensen.

OLFI er et anpartsselskab (ApS) med en stram økonomi, som ud over redaktøren tæller en enkelt journalist. Han får løbende vejledning og sparring af en gruppe kompetente og engagerede personligheder, hvis hjerter banker lige så meget som redaktørens for Forsvaret, journalistik og nichemedier. De udgør OLFIs ulønnede advisory board, som består af følgende personer:

Torben Ørting Jørgensen (Thøger)

Torben Ørting Jørgensen har en fortid som søofficer i det danske forsvar og er bedst kendt under sit kaldenavn ”Thøger”. Han er uddannet fra Søværnets Officersskole og sluttede sin karriere i Forsvaret som kontreadmiral og udsendt af Danmark til Nato-hovedkvarteret i Norfolk, Virginia. Efter magtkampe og intriger ragede han uklar med den firestjernede og dengang meget lidt diplomatiske general James Mattis, som siden blev forsvarsminister under Donald Trump.

Farcen er beskrevet indgående i Berlingske Tidende og resulterede i, at Thøger i 2008 blev repatrieret til Danmark og pensioneret fra Forsvaret i en alder af 50 år. Siden har han været skibsmægler og har stadig et skarpt øje på Forsvaret og international sikkerhedspolitik, hvilket opmærksomme læsere vil have bemærket i kommentarsporene på Facebook og ved læsning af Thøgers kronikker i Berlingske og Jyllands Posten.

Maiken Wexø

Maiken Wexø er bl.a. vokset op i Sovjetunionen, Nordkorea og Iran i en omrejsende familie, hvor faren byggede cementfabrikker. Hun flyttede hjemmefra som 15-årig og rykkede først til Paris og siden til London, hvor hun hurtigt blev en offentlig kendt person som vært på den engelsksprogede musikkanal MTV i en alder af bare 17 år. Siden uddannede hun sig som filminstruktør fra Filmskolen og har bl.a. instrueret flere dokumentarfilm, inden hun tog springet til tv-branchen først som producer og siden som chef.

Hun var gennem flere år direktør for TV2’s nichekanaler Charlie, Zulu og FRI og var bl.a. kvinden bag Zulu Comedy Galla. Siden blev hun programdirektør for Discovery Networks efterfulgt af en chefstilling for underholdning, digital og short & serial video på dagbladet BT. Maiken Wexø har et indgående kendskab til medieudvikling, branding og marketing og er i dag selvstændig.

Troels Mylenberg

Troels Mylenberg spillede en årgang over OLFIs redaktør i HIK Håndbold i Kildeskovshallen tilbage i 1980’erne. Han er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole og har en fortid som politisk reporter på både Weekendavisen og Berlingske – og har skrevet flere bøger om emner som politik, journalistik og fodbold.

I 2003 blev han forstander på Vallekilde Højskole og to år senere leder af journalistuddannelsen på Syddansk Universitet i Odense, hvor han bl.a. var medforfatter til et omdiskuteret journalistløfte. Siden har han været politisk redaktør på Fyens Stiftstidende, ansvarshavende chefredaktør og direktør på Fyns Amtsavis og siden i Jysk Fynske Medier med bopæl på Thurø. I 2018 sagde han op i Jysk Fynske Medier og skiftede til TV2 News, hvor han i to år var vært på eftermiddagsprogrammet News & Co for i dag at være TV2’s politiske redaktør på Christiansborg.

Anders Chr. Ulrich

Anders Ulrich har en solid baggrund som iværksætter, virksomhedsejer og sergent i Den Kgl. Livgarde, hvor han delte skab med OLFIs redaktør på Sergentskolen i Sønderborg i 1991. Anders er uddannet cand.oecon fra Aarhus Universitet og indledte sin karriere i konsulenthuse som Carl Bro og Rambøll. Gennem tre år var han daglig leder af Væksthus Aarhus, som var et samarbejde mellem Aarhus Kommune og Rambøll med det formål at give kreative iværksættere et rygstød i opstartsfasen.

I 2010 etablerede han Gorilla Park sammen med sin fætter i skoven ved barndomshjemmet Skjoldemose nord for Svendborg, og i 2013 åbnede Anders Ulrich endnu en Gorilla Park i Vejle, hvor han gennem mange år boede med sin familie. I dag bor Anders igen på Skjoldemose, hvor han også driver skovbruget foruden konsulentfirmaet Conceptura, som løser opgaver for diverse fonde. Anders Ulrich er lige som OLFIs redaktør Marshall Memorial Fellow gennem the German Marshall Fund.

Anna Libak

Anna Libak er uddannet cand.mag i samfundsfag og russisk fra Aarhus Universitet og har derudover en fortid i Forsvaret som sprogofficer i russisk. Hun indledte sin journalistiske karriere på Information i 1996 og blev i 1999 Berlingske Tidendes korrespondent i Moskva. Siden kom hun til Weekendavisen som samfundsredaktør og litteraturredaktør, inden hun i 2014 vendte tilbage til Berlingske som udlandsredaktør. Hun forlod Berlingske i 2017 for at etablere sig som selvstændig med firmaet “Lutter Libak”, samtidig med at hun indledte en kortere politisk karriere som folketingskandidat for Venstre ved valget i 2019 uden at blive valgt på trods af et stort antal personlige stemmer.

I 2018 udgav hun bogen “Forstå populismen”, og senest har hun været medforfatter til bogen “Kold krig igen?”. I februar 2020 vendte Anna Libak tilbage til det Berlingske Hus, hvor hun i dag er udlandsredaktør på Weekendavisen. Hun sidder i flere bestyrelser og var medlem af regeringens ytringsfrihedskommission. Anna Libak har oversat russiske kriminalromaner til dansk, vundet priser hos Jyllands-Posten og Berlingske – og er lige som OLFIs redaktør Marshall Memorial Fellow gennem the German Marshall Fund.

Søren Schultz Jørgensen

Søren Schultz Jørgensen er født 1967 og uddannet ph.d. i mediesociologi, cand.scient.pol. og journalist. Han har siden 2006 ejet og drevet den journalistiske udviklingsvirksomhed Kontrabande og er forfatter til en lang række analyser og udgivelser om journalistik og nyhedsmedier. Han forsker samtidig i medier, er bestyrelsesmedlem i Den Fynske Bladfond og har en fast medieklumme i dagbladet Politiken. Siden maj 2021 har han været chefredaktør på det nyetablerede Vid&Sans med Aarhus Universitetsforlag som udgiver.

Og så er Søren Schultz Jørgensen måske den person i Danmark, der ved mest om udviklingen af moderne og digitale medier. Sammen med chefredaktør Per Westergaard fra Fyens Stiftstidende rejste han i 2017 gennem Danmark, Europa og USA for at tage pulsen på nye og moderne medier, der overalt spirer frem i den digitale tidsalder. Deres rejse mundede ud i bogen “Den journalistiske forbindelse”, som kommer med gode råd og anbefalinger til, hvordan nyhedsmedierne kan genopfinde relationen til borgerne og sin relevans for demokratiet.