spot_img

Mistilliden til Forsvarsministeriet og forsvarsministeren vokser dag for dag

ANALYSE: Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen står overfor en gigantisk opgave med at genskabe tilliden til sig selv, til sin departementschef, til personaledirektøren, til finansdirektøren og til Forsvarsministeriet i almindelighed. Hans bagatellisering af lovbrud gør kun ondt værre. Spørgsmålet er, om han selv tror på, at han og topledelsen magter opgaven? Medarbejderne gør ikke.

Blandt medarbejderne i den operative del af Forsvaret har tilliden til Forsvarsministeriet i flere år ligget på et meget lavt niveau. Årsagen er, at Forsvarsministeriet med skiftende ministre i spidsen har talt rosenrødt om alt det, som Forsvaret kan løse af opgaver, mens personellet ude i...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

2 KOMMENTARER

guest
2 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
ottochristensen
Læser
ottochristensen
24. november 2018 11:48

Der er god grund til at holde et skarpt øje med det danske forsvar, det er ikke første gang at foravarsledelsen har udøvet kritisable handlinger.
Tidligere forsvarsminister Hans Engell udtaler til Politiken den 2. oktober 2009: »Det her er den største skandale forsvaret har været ude for i mange, mange år. Det er top-officerer, vi taler om«.
Skandalesagen i 2009 omhandler forsvarsledelsens ageren i forhold til jæger-bogen.
Forsvarschefen trak sig, og blev belønnet med et behageligt job, som særlig rådgiver for forsvarsministeren.

Nu er den altså gal igen – ca 10 år kan forsvarsledelsen holde sig i skindet. I denne omgang handler det om ansættelser/udnævnelser af koner/kærester, og tildeling af kurser til kæreste / kone.
Det værste er, at forsvarsledelsen sansynligvis slipper godt fra deres misforvaltning af forsvaret.
De har erfarne og rutinerede rådgivere.

T. Halken
Læser
T. Halken
19. november 2018 23:41

Kulturen er bundrådden, skeletterne vælter ud af skabene, og ministeren er vag og ude af stand til at gøre det der skal til. Selvom at det er skidt, så er det altid chefens ansvar og her er ministeren den ultimativt ansvarlige. Som i sagerne med udbytteskat, så har det her et omfang hvor at det er ansvarspådragende, dvs at enten er ministeren vidende om det men griber ikke ind, eller også ved han det ikke, selvom at det sker i så stort omfang, og det er lige så ansvarspådragende, fordi at han dermed ikke har styr på hverken den civile eller militære del af den organisation han er chef for.
Han burde starte med at trække sig og så skal der en anden ind for at rydde op. Men som om at nogen i Venstre vil være med til det – det ville jo være en erkendelse af at ministeren ikke har været sin opgave voksen. Som med skatteministerne, hvor man skærmer sine egne folk fra eksterne undersøgelser og fra at der placeres et ansvar.
Dem der er under mistanke skal naturligvis suspenderes, og så bør sagerne kulegraves af en upartisk instans og der bør oprettes en særlig enhed. Ved Siemens udnævnte man en complience officer som tog sig af al snusket, og der blev opsat en advokat og whistleblower ordning, så medarbejderne ikke skulle berette deres evt mistanker til kollegaer, og rækken af complience møder og regler var nærmest uendelig. Men der nede syd for grænsen havde man i visse afdelinger også en syg kulur og det var nødvendigt. Noget af det samme er også nødvendigt i forsvaret hvis at man skal genskabe tilliden. Jeg mener at særligt i forsvaret, så er det helt essentielt at man har tillid til ledelsen og til at det er et meritokrati. Og det samme har os der betaler gildet, skatteborgerne.