Afgående viceforsvarschef fik skriftlig advarsel for uterlig opførsel

2
Per Ludvigsen var generalløjtnant på åremålskontrakt og chef for det daværende Forsvarets Materieltjeneste, da han den 10. december 2008 deltog sammen med daværende forsvarschef Tim Sloth Jørgensen i navngivningen af "Najaden" af Diana-klassen på Flådestation Korsør. Foto: Forsvaret

Da Per Ludvigsen var chef for Forsvarets Materielkommando, modtog han en skriftlig advarsel af daværende forsvarschef Tim Sloth Jørgensen for i beruset tilstand at have udvist grænseoverskridende adfærd over for en yngre kvindelig ansat i Forsvaret. Siden blev han chef for personelstaben og er i dag viceforsvarschef.

Uterlig opførsel i uniform sker ikke bare på film og er ej heller afgrænset til tjenestestedernes messer, når våbenbrødre får lidt for meget at drikke. Det viser sig også i Forsvarets allerøverste rangklasse blandt generaler og admiraler, og det er viceforsvarschef og generalløjtnant Per Ludvigsen det levende bevis på.

I 2009 var Per Ludvigsen generalløjtnant ansat på åremålskontrakt som chef for det daværende Forsvarets Materieltjeneste. I forbindelse med en konference på Flyvestation Skalstrup ved Roskilde var der arrangeret middag for konferencedeltagerne med efterfølgende bar. Her udspandt sig et optrin, som havde Per Ludvigsen i hovedrollen.

Generalløjtnanten havde med egne ord fået »en solid omgang at drikke«. Pludselig henvendte han sig til en yngre kvindelig medarbejder og udviste, hvad der ifølge førstehåndskilders forklaringer med pæne ord bedst kan beskrives som kønsdiskriminerende adfærd. Per Ludvigsen selv vil ikke fortælle, hvad han egentlig sagde. Men at han gik over stregen, indrømmer han gerne.

Avancerede til et af Forsvarets øverste embeder

»Så siger jeg nogle ting ret højrøstet, som jeg retrospektivt bagefter måske kunne se, at jeg ikke skulle have sagt. Og det er det. Så kan man spørge, om det er noget, der diskvalificerer mig. Jeg mener, at det er en sag mellem mig og min arbejdsgiver. Og så bliver det afklaret på lige fod med, hvad der ville være tilfældet i forhold til andre,« siger Per Ludvigsen.

Artiklen fortsætter under henvisningen …

»Jeg er ikke noget perfekt menneske«

Generalløjtnantens udtalelser var dog så grænseoverskridende, at de ifølge ham selv resulterede i, at daværende forsvarschef Tim Sloth Jørgensen gav generalmajoren en skriftlig advarsel. OLFI har været i kontakt med Tim Sloth Jørgensen, som i dag ikke længere arbejder i Forsvaret. Han bekræfter, at »der var en sag«, men ønsker ikke at uddybe den.

Episoden i Skalstrup skete i forlængelse af, at Forsvaret i en længere periode havde haft fokus på kønskrænkende adfærd – i forsvarstermer forkortet KKA. Kort efter optrinnet på Flyvestation Skalstrup rystede skandalen om jægerbogen Forsvaret, og som konsekvens af denne trak Tim Sloth Jørgensen sig som forsvarschef. Da Per Ludvigsens åremålskontrakt udløb, blev han ikke forlænget og måtte aflevere den ene stjerne igen og tiltrådte i stedet stillingen som chef for Personelstaben. I 2013 blev han chef for det daværende Hærens Operative Kommando, og i 2014 blev han igen udnævnt til generalløjtnant, da han tiltrådte den nyoprettede stilling som viceforsvarschef.

Læs også:
DF kræver garantier fra både forsvarsministeren og forsvarschefen
Herre Gud, hvad er problemet?
Vandretur i de politiske spinatbede
Viceforsvarschef Per Ludvigsen bliver konsulent hos Struensee & Co.

guest
2 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Inline Feedback
Læs alle kommentarer