spot_img

Herre Gud, hvad er problemet?

ANALYSE: Forsvaret bygger på et fundament af moral, etik og loyalitet. Men viceforsvarschefens ansættelse i konsulenthuset Struensee & Co. undergraver disse egenskaber, og forsvarschefens ansvarsfralæggelse forværrer kun situationen. Politiske forhandlinger begynder på en baggrund af en tvivlsom budgetanalyse.

I foråret 2016 truede daværende forsvarschef Peter Bartram medarbejdere i Forsvaret med fyringer, hvis ikke de optrådte loyalt. Halvandet år senere kan man som udenforstående lægmand kun gætte sig til, hvordan den principfaste Peter Bartram mon ville have tacklet sagen om viceforsvarschef Per Ludvigsen. For hvor ligger viceforsvarschefens loyalitet egentlig?

I denne uge...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

4 KOMMENTARER

guest
4 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Anker Steen Sørensen
Læser
Anker Steen Sørensen
20. oktober 2017 14:35

Så længe der udvises en magtens arrogance som vi nu gennem år har været vidne til og tilsyneladende politisk accepteret, så er det en ikke ubetydelig faktor i forhold, hvor det i forsvaret går ad helvede til.

Poul Erik Thyland
Læser
Poul Erik Thyland
19. oktober 2017 23:26

Det er for nemt for en forsvarsminister og forsvarets øverste ledelse at lade et
konsulent hus udarbejde en såkaldt budgetanalyse. Og med budgetanalyse rapporten som grundlag iværksætte besparelser i forsvaret. Derpå stå i kø ved håndvasken og sige: “ Det er ikke vores skyld rapporten danner grundlaget for de besparelser og organisationsændringer der skal iværksættes i forsvaret”,

Havde jeg været forsvarschef ville jwg have henvendt mig til min forsvarsminister og spurgt?
1. Hvilken udenrigspolitik og national indenrigspolitik skal der der føres?
ad. 1. a. Skal den være inaktiv
ad. 1..b. skal den være reaktiv eller
ad.1. c. skal den være proaktiv
2. Og skal vi politisk anvende 2% af BNP som aftalt med vores alliance partnere i NATO?
Med svaret fra forsvarsministeren er forsvarspolitikken givet.
Derpå ville jeg med chefer og ledere i de 3 værn få udarbejdet et kommissorium for opgaverne vedrørende hvilke kapaciteter, Materiel, uddannelse, personel og logistik der var nødvendige inden for Hæren, Flyvevåbnet og Søværnet for at leve op til forsvarspolitikken.
Med det resultat ville jeg oplyse forsvarsministeren herom og fremlægge et anlægs- og driftbudget for ministeren. Forsvarsministeren kunne melde tilbage at der ikke var et politisk flertal for det fremlagte totalbudget.
Så ville jeg som forsvarschef samle mine værnschefer og koordinere med dem hvor der skulle reduceres i det totale forsvarsbudget.
Og derpå melde forsvarsministeren konsekvenserne af det reducerede forsvarsbudget,
Den beskrevne arbejdsgang for et kommende forsvarsforlig ville medføre at processen ville være transparent. Ansatte kunne inddrages i den faglige opstilling af de nødvendige kapaciteter.
Det var bare en tanke eksperiment . Hvorpå jeg vågnede. Men man har vel lov til at drømme efter 41 års god tjeneste i forsvaret ( Søværnet)
Sign
Poul Erik Thyland

Power Player
Læser
Power Player
19. oktober 2017 14:49

Mere interessant end hvordan Bartram havde håndteret sagen er, hvordan Bartels havde håndteret dette?

Mogens Gaardbo
Læser
Mogens Gaardbo
19. oktober 2017 11:37

Jeg efterlyser stadig en behjertet person der kan forklare mig forskellen på viceforsvarschefens ageren i denne sag – og så de offentlige chefer, der i dag er fyret og gennemgår en retssag på grund af modtagne ‘gaver’ og ‘goder’ fra det IT-selskab, der leverede til deres organisationer.