spot_img

Viceforsvarschef Per Ludvigsen bliver konsulent hos Struensee & Co.

Debatindlæg

Debatindlægget er udtryk for skribentens egne holdninger.

Gennem det seneste år har viceforsvarschef Per Ludvigsen stået i spidsen for arbejdet med at finde besparelser for en lille mia. kr. sammen med konsulenthuset Struensee & Co. Nu bliver generalløjtnanten seniorrådgiver samme sted.

Den 1. november bliver viceforsvarschef og generalløjtnant Per Ludvigsen pensioneret fra Forsvaret. Men det betyder ikke, at han stopper med at arbejde. For samme dag tiltræder Per Ludvigsen en stilling som seniorrådgiver i Struensee & Co. Det skriver konsulenthuset i en meddelelse på deres hjemmeside, som kan læses her.

Ifølge meddelelsen skal Per Ludvigsen primært arbejde med den offentlige sektor nationalt såvel som internationalt, ligesom han kommer til at fungere som konsulent for internationale militære organisationer. Per Ludvigsen fyldte 60 år den 11. oktober på samme dag, som regeringen præsenterede sit udspil til et kommende forsvarsforlig og rammer dermed pensionalderen i de væbnede styrker med månedens udgang.

Skiftet er opsigtsvækkende, idet det netop var Struensee & Co. der sammen med Boston Consulting Group har stået bag den budgetanalyse, som skulle finde besparelser på en lille mia. kr. i Forsvaret. Det arbejde har Per Ludvigsen spillet en nøglerolle i, og han har været arkitekten bag en række af de spareforslag, som regeringen ønsker at gennemføre med indgåelsen af det kommende forsvarsforlig.

 

Andre læste også

Forsvarsministeriet har udviklet sig til det rene Ebberød Bank

Abonnement
KOMMENTAR: Forsvarsministeriets Personalestyrelse har lige brugt 13 mio. kr. på en hvervekampagne, som har til formål at tiltrække nye og fastholde nuværende medarbejdere på hele Forsvarsministeriets område. Samtidig er der indført ansættelsesstop og pålagt besparelser for et trecifret millionbeløb på tværs af Forsvarsministeriets område. Husker du historien om Ebberød Bank?...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

10 KOMMENTARER

guest
10 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Lars Fløche
Læser
Lars Fløche
20. oktober 2017 23:05

RÅDDEN KULTUR
Eksemplet Ludvigsen er tilsyneladende kun et af mange, der umiddelbart efter pensionering lader sig ansætte i det private erhvervsliv, ovenikøbet i den del af erhvervslivet, der primært betjener Forsvaret.

Lars Fløche
Læser
Lars Fløche
20. oktober 2017 22:58

COWBOY LAND
Det virker som om alle Forsvarets ansatte slet ikke ved, at de er omfattet af Forvaltningsloven, men det kan der vel ikke herske tvivl om (?)
Forsvaret kan ikke modtage ydelser eller foretage indkøb hos en virksomhed, der har ansat en tidligere leder fra Forsvaret. Dette gælder alle Statens Institutioner.

Sinbad
Læser
Sinbad
17. oktober 2017 22:25

Jeg er ikke foraget. Ludvigsen har vist sig som en hård forhandler, og det vil Struensee da gerne købe, når nu han står og skal pensioneres. Han kender spillet.

Og for det andet: Han har gået til en ussel løn på ca. 1 mio, imens andre offentlige chefer på åremål som i DR, går til det tredobbelte. Så hvorfor ikke udnytte sin reelle markedsværdi? Hvad ville I andre have gjort?

Long Gone
Læser
Long Gone
15. oktober 2017 16:27

Det betyder jo at budgetanalysen – som Forsvaret har ofret mange ressourcer på – er utroværdig, og de besparelsesforslag, der indgår heri er kompromitteret. Det sætter såvel Forsvarschefen som Forsvarsministeren i et dårligt lys. Politikerne kan da ikke træffe beslutninger på så utroværdigt et grundlag. Og nu forstår nogen af os bedre hvorfor der har indgået nogle mærkelige direktiver omkring organisation og personalesammensætning. Mon ikke at Forsvarschefen skulle kræve de mange millioner som Struensee & Co har fået den tilbage. Nu har de jo fået Per Ludvigsen.

Mogens Gaardbo
Læser
Mogens Gaardbo
15. oktober 2017 10:04

Corydon den 2.

Jorgen Mikkelsen
Læser
Jorgen Mikkelsen
15. oktober 2017 9:39

Var der nogen der sagde sammenspist? Andre viile måske antyde, at det kunne ligne Corydon-modellen. Købt og betalt for at dreje på de “rigtige” knapper.

CP
Læser
CP
14. oktober 2017 21:39

Det der er decideret ulækkert at se på, Men han skriver sig jo ind i en smuk række af offentlige personer som sviner deres eget eftermæle til. Men det kan man selvfølgelig skide højt og flot på når man spiller golf i Equador.

Mike Albeck
Læser
Mike Albeck
14. oktober 2017 14:53

tænkt telefonsamtale wing wrrrring “det er XX” “ja godav du det er general Ludvigsen fra Struensee, du vi skal lige have en snak om xx” “ja selvfølgelig General, går det ellers godt med pensionisttilværelsen”? “ja he he nu har jeg jo det dobbelte i hyre og som sådan ikke noget ledelsesansvar”

Power Player
Læser
Power Player
14. oktober 2017 14:10

Det burde simpelthen ikke være lovligt… Det gør samtlige af forsvarets øverste chefer utroværdige. Vi kan ikke stole på, at de vil Forsvaret det bedste. Det er grænsende til korruption.

Jens Vigtoft
Læser
Jens Vigtoft
14. oktober 2017 13:46

Ja det har vi jo ALDRIG set før i Forsvaret og HVEM sagde nepotisme