spot_img

Her er de direktører, som skal sikre overblik i forligsimplementeringen

Forsvarsministeriet har fundet sin nye koncernstyringsdirektør i 54-årige Poul Taankvist, der kommer fra en stilling som direktør i Vurderingsstyrelsen. Også stillingerne som økonomidirektør og kapacitetsdirektør er blevet besat, ligesom materiel- og indkøbsstyrelsen har fået ny chef.

Forsvarsministeriet har pr. 1. maj ansat 54-årige Poul Taankvist som ny koncernstyringsdirektør. Det skriver ministeriet torsdag i en pressemeddelelse. Poul Taankvist er uddannet cand.scient.pol. og tiltræder fra en stilling som direktør i Vurderingsstyrelsen. Inden da har han været direktør i både Økonomistyrelsen og Moderniseringsstyrelsen.

I sit nye virker får Poul Taankvist ansvar for »den overordnede og tværgående styring og prioritering af Forsvarsministeriets økonomiske og materielle ressourcer«, hedder det i pressemeddelelsen.

Posten som koncernstyringsdirektør har i flere år ikke været i brug i Forsvarsministeriet, hvor man opgav at genbesætte den, efter at Per Pugholm Olsen blev fritaget for tjeneste og siden fjernet i kølvandet på svindelsagen i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Genintroduktionen skyldes behovet for et bedre overblik i den nye forligsperiode, har forsvarsminister Troels Lund Poulsen tidligere forklaret til OLFI.

»Den stilling har vi slået op igen i en anerkendelse af, at vi simpelthen har været for dårlige til at have et overblik både over økonomi og ikke mindst forligsimplementeringen,« lød det således i februar.

Troels Lund Poulsen er glad for den nye udnævnelse:

»Det glæder mig meget, at Poul Taankvist har sagt ja til den store og vigtige opgave, der ligger i den overordnede og tværgående styring i Forsvarsministeriet. Poul kommer med solid ledererfaring fra topposter i bl.a. Finansministeriets koncern, og så kender han det forsvarspolitiske område indgående fra tidligere ansættelser som økonomidirektør i Forsvarsministeriet og i Forsvarskommandoen. Jeg ser frem til samarbejdet.«

“PP” vender tilbage til materielstyrelsen

Forsvarsministeriet har også fundet frem til, hvem der skal besætte jobbet som henholdsvis økonomidirektør og kapacitetsdirektør.

Førstnævnte post bliver pr. 1. april besat af 47-årige Anders Holbøll, som tidligere har været afdelingschef i Skatteministeriet og Fødevareministeriet. Han forlod pludseligt sidstnævnte myndighed i efteråret 2023. Ligesom Poul Taankvist er han uddannet cand.scient.pol.

Kapacitetsdirektørposten tilfalder generalmajor Peter Melgaard, som har været fungerende kapacitetsdirektør siden oktober, men fra 1. april altså får jobbet permanent. Han har tidligere været chef for Styringsafdelingen ved Udviklings- og Planlægningsstaben i Forsvarskommandoen.

Artiklen fortsætter under henvisningen …

»Jeg har altid haft ambitionen om at komme til tops i organisationen«

Endelig er der fundet en en afløser for Kim Jesper Jørgensen, som i starten af februar annoncerede, at han går på pension fra Forsvaret 1. august og derfor forlader posten som chef for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse. Han afløses 1. juni af førnævnte Per Pugholm Olsen, som efter at være blevet fjernet som koncernstyringsdirektør blev sat i spidsen for Nato Mission Iraq og siden F-35-kampflyprogrammet.

Per Pugholm Olsen er 60 år gammel og har rang af generalløjtnant. I Forsvaret er han bedst kendt som “PP”. Han har desuden tidligere været chef for Forsvarets Materieltjeneste, FMT, der var forløberen for FMI.

Kim Jesper Jørgensen selv bliver materieldirektør i FMI og får ifølge pressemeddelelsen ansvar for »ministerområdets samarbejde med erhvervslivet og universiteterne samt det internationale materiel- og industrisamarbejde i bl.a. EU, Nato og nordisk regi (NORDEFCO). Han vil desuden have ansvaret for arbejdet med donationer til Ukraine«.

Andre læste også

Før eller siden er vi nødt til at sende Nato-tropper til Ukraine

DEBAT: Folk, der advokerer for en total ukrainsk sejr, må kalibrere deres retorik og strategi, for den kommer ikke, medmindre Nato engagerer sig militært i Ukraine, skriver debattør og historiestuderende Kasper Valentin Poulsen. Der er i sandhed sorte skyer over Ukraine i disse måneder. Både præsident Volodymyr Zelenskyj og hans...

Kommentér artiklen ...

4 KOMMENTARER

guest
4 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Jan Rene Strojek
Læser
Jan Rene Strojek
21. marts 2024 11:39

EN af de udnævnte direktører har erfaring fra forsvaret ved at have båret en uniform. EN?!

Jeg er selv akademiker, så jeg ser ikke ned på personer, der har en boglig uddannelse som ballast forud for at kaste sig ind i Excelkrigene og skrivebords kamphandlingerne.

Og jeg er sikker på, at disse personer er brillante til at navigere i de politiske kamp-arenaer… men i stedet for at fylde op med akademikere, hvorfor benytter man ikke lejligheden til at starte forfra, samle styrelserne igen under Forsvarschefen (og med det in mente at “Karthago bør ødelægges” så samtidigt skifte FC ud med en, der har operativ erfaring og ikke sætter sin baret, som om man er frisk opstartet som rekrut?).

I Ekstra Bladet i dag (21/3) er en artikel, hvor den amerikanske tænketank Institute for the Study of War anslår, at russerne er klar til at angribe et NATO land i 2026 eller 27. Hvor blev de “mindst 10 års varsel” af, som var mantraet, da der blev skåret i benet på forsvaret?

Jeg håber VIRKELIG ikke, at Asger Aamund har ret i, at man ovre i Finansministeriet sidder og håber på, at krigen i Ukraine snart slutter, så man kan undlade at bruge de 155 mia kr (plus de 40) på forsvaret?!

Når man kan købe et israelsk artilleri system næsten med det samme, så må der være andre systemer, man kan købe med kort varsel? Jeg er ret sikker på, at svenskerne og sydkoreanerne er til at forhandle med omkring prioriteret levering!

OG hvorfor er den ammunitionsfabrik i Jylland ikke åbnet endnu?

Hvorfor har Hjemmeværnets frivillige personel ikke ordentligt udstyr – man låner fra en pulje fra gang til gang af materiel?!

Og listen fortsætter: sonar, ubåde, skibe, fly, missiler både til skibe og fly, intet luftforsvar (hvorfor køber man ikke ET Patriot system af amerikanerne, så man kan øve sig på systemet, mens man afventer, at det ruller af samlebåndet, som en anden OLFI debattør har foreslået?).

Hvorfor tager det så lang tid, før pengene fra RAMME aftalerne når ud i den uniformerede ende? Er det endnu en politisk strategi? Sige alle de rigtige ting, lægge pengene ned i en lukket kasse… og så ellers vente, vente, vente…?

Der er en positiv stemning i befolkningen, hvorfor det udefra betragtet er uforståeligt, at mange “lavthængende frugter” ikke plukkes og udmøntes i noget, man kan bruge i den skarpe ende?!
Alt ovenstående er selvfølgelig udelukkende mine personlige betragtninger!

Lars Wismann
Læser
Lars Wismann
21. marts 2024 21:56

Den kommende koncernstyringsdirektør Poul Taankvist lykkedes, som direktør for Vurderingsstyrelsen, i et overraskende hurtigt tempo, kun 10 år og kr. 4 mia. i udgifter, allerede i december måned 2023 at meddele alle erhvervsejendomme herunder A/B foreningers ejendomme, en foreløbig offentlig grundvurdering. Da disse vurderinger som ejendomsskatterne nu beregnes efter kun er foreløbige, kan ingen klage over de meddelte vurderinger. Ingen kan heller få udleveret vurderingsgrundlaget. Poul Taankvist kan umuligt være, hvad Forsvaret har brug for nu. Forsvaret har brug for handling, indkøb, fastholdelse af personale, her og nu. Hvad vi får er en embedsmand, der fejlede som direktør for Vurderingsstyrelsen. Giv Forsvaret 3 gode folk, gerne med pensioneret kontreadmiral Torben Ørting Jørgensen i spidsen, giv dem råderet, giv dem tillid og i løbet af kort tid, vil vi atter være klar til at bevare freden og om nødvendigt at kæmpe krigen. Det var, hvad USA gjorde efter d. 7. december 1941. Men det var først i slutningen af 1943, at USA var klar til at vinde krigen mod Det japanske Kejserrige.

Henrik Bruun Andersen
Læser
Henrik Bruun Andersen
30. marts 2024 17:03

Retfærdigvis skal nævnes, at Poul Taankvist først ankom til Vurderingsstyrelsen i 2021, da projektet allerede var løbet af sporet. At Poul Taankvist var medvirkende årsag til, at projektet overhovedet er kommet tilbage på sporet, og de midlertidige vurdering kan afløses af mere permanente vurderinger i 2025-2026.
Husk lige at mange af de udskældte vurderinger, de kommer på baggrund af at politikerne nikkede ja til at bruge en grunds såkaldte “potentiale” som grundlag. Det er ikke noget Poul Taankvist har opfundet

Mickei Reinhold Jacobsen
Læser
Mickei Reinhold Jacobsen
21. marts 2024 15:30

Just som man troede, at der ikke fandtes flere officerer fra det lyseblå værn, der kunne klemme skosnuderne ind i de største kontorer, så kommer virkeligheden susende rundt om hjørnet…

Jeg håber Søværnet og Hæren kigger grundigt på udviklingen.

For der må simpelthen uddeles nogle specielle vitaminpiller på Flyvevåbnets Officersskole..!

Seneste kommentarer