spot_img

Vetoretten i Nato og EU er bedre end sit rygte og kan være en stor styrke

ANALYSE: Ungarns præsident Orbán kunne have nedlagt veto på EU-Rådsmødet torsdag mod en 50 mia. euro stor støttepakke til Ukraine, men gjorde det ikke. Mandag ratificerer det ungarske parlament formodentligt svensk medlemskab af Nato. Begge dele viser, at EU er ved at vokse sig moden i udenrigspolitikken.

Både i politiske markeringer og analyser er det en tilbagevendende konklusion, at EU’s svaghed som global aktør og international stormagt er vetoretten, som alle 27 medlemsstater besidder i EU’s udenrigspolitiske anliggender. EU er en økonomisk stormagt i den globale top-3 sammen med USA og Kina. Men i udenrigs- og sikkerhedspolitik en letvægter, der har ualmindeligt...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Bidens alderdom og talefejl overskyggede Nato-topmødet i Washington

Abonnement
ANALYSE: Nato-topmødet i Washington afslørede, at Nato nok står mere samlet og stærkere end i mange år. Men fremtiden afhænger helt af det amerikanske præsidentvalg i november, og derfor var alle øjne rettet mod den amerikanske præsident. Løfterne til Ukraine fra topmødet er massive. Men den økonomiske støtte er...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer