spot_img

Rejsen mod krigen i Ukraine begyndte for 10 år siden på Maidanpladsen i Kyiv

ANALYSE: I dag er det 10-året for Euromaidan-demonstrationerne i Ukraine, der blev startskuddet på Kremls overvejelser om invasion af Ukraine. Det er også en årsdag for EU’s mange undladelsessynder overfor truslen fra Rusland – ikke blot mod Ukraines sikkerhed, men også EU’s egen.

Der var på denne tid i 2013 en uges tid til EU-topmødet i Vilnius, hvor den store begivenhed  skulle have været underskrivelsen af en associeringsaftale mellem EU og Ukraine. Efter EU-systemets sædvane havde aftalen været længe undervejs. Det europæiske bureaukrati har en tidskrævende modus operandi, men nu var man i mål, og champagnen parat til at blive åbnet i den litauiske hovedstad....

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Et kriseramt Boeing retter blikket mod Europa og udvider på hjemmebanen

Abonnement
REPORTAGE: Boeings civile forretning står i problemer til halsen, men koncernens forsvarsgren øjner store salg til et oprustningsvilligt Europa. Senere på måneden viser Boeing sine produkter frem på flyshowet i Farnborough, og som en del af optakten inviterede flygiganten OLFI og en række andre europæiske og amerikanske forsvarsmedier på...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer