spot_img

Kongeparrets “kroning” af Schønau til magtfuld hofmarskal kan ende helt galt

ANALYSE: Christian Schønau har været kronprinsparrets hofchef i mere end 13 år og undervejs sået alvorlig tvivl om sin egen dømmekraft. Det samme må man sige om den kommende konge. Nu bliver Schønau en meget magtfuld hofmarskal, som får den nuværende kabinetssekretærs ansvarsområde underlagt sig. Det kan næsten kun gå galt, og monarkiet går en yderst usikker fremtid i møde.

Lad os begynde med det glade budskab. I en dugfrisk meningsmåling foretaget af Epinion for DR tilkendegiver 84 og 85 pct. af danskerne, at de er positivt stemt overfor henholdsvis kronprins Frederik og kronprinsesse Mary. Det er tal, der måler sig med dronning Margrethe, og de er ganske imponerende....

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Forsvaret er ramt af sin egen bemandingssucces

Abonnement
INTERVIEW. Når Forsvaret fattes penge, har det blandt andet at gøre med uventet succes på bemandingsfronten, fortæller viceforsvarschef Kenneth Pedersen. Han forstår soldaternes frustrationer over tvungen afspadsering, ansættelsesstop og mangel på basale fornødenheder, men maner til besindighed. Det er nødvendigt at slå bremserne i, så tempoet er afstemt med...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

7 KOMMENTARER

guest
7 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Bjørn Christensen
Læser
Bjørn Christensen
4. januar 2024 15:22

Hvor passer det ind i OLFI emneområde der skulle handle om “Dansk forsvars- og sikkerhedspolitik”. Det minder mere om en af Ekstra Bladets såkaldte reportager.
Godt Nytår

Therese Monberg
Læser
Therese Monberg
4. januar 2024 17:54

Ufatteligt negativ og underlødig Se og Hør artikel.

Poul Juul
Læser
Poul Juul
4. januar 2024 13:23

Meget fin analyse.

Morten Rasmussen
Læser
Morten Rasmussen
5. januar 2024 11:35

Jeg er desværre enig i ovenstående.

Hvis man vil kritisere artiklen, bør man angive hvilkde dele man er uenig i og hvorfor man er det. Bjørn Christensens og Therese Monbergs kommentarer bidrager ikke med noget som helst udover at udstille deres manglende indsigt i normer for debat.

Lotte Vibild Schønau
Læser
Lotte Vibild Schønau
29. januar 2024 5:33

Har I dokumentation for Christians Schønaus utroskab, da han indledte et forhold til Tanja Kjærsgaard? Venlig hilsen Lotte Vibild Schønau, Christian Schønaus ekskone og mor til Christians Schønaus to børn.

Irene Brandt-Møller
Læser
Irene Brandt-Møller
11. januar 2024 12:46

Med to så uartige herrer i spidsen for kongehuset, varer det forhåbentligt ikke længe før Danmark er en republik