spot_img

Alarmen over dansk forsvar er gået for længst – måske politikerne forstår det nu

KOMMENTAR: I 2014 sendte Vladimir Putin en kraftig advarsel til Vesten, men i Danmark valgte vi helt at ignorere den. I stedet implementerede vi besparelser på 15 pct. i Forsvaret og fjernede den militære kommandostruktur. I dag er det danske forsvar presset i bund, fordi de tre værn er sat i forhøjet beredskab. Mon vi nu forstår, at Forsvaret af Danmark ikke er til at spøge med?

I den forgangne uge rettede OLFI henvendelse til Forsvarskommandoen for at få svar på to ganske simple spørgsmål. Det første lød, hvad kampbataljonen i alarmberedskab på Antvorskov Kaserne i Slagelse reelt indeholder, og det andet gik på, hvad Danmark yderligere kan bidrage med i afskrækkelsen af...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Et kriseramt Boeing retter blikket mod Europa og udvider på hjemmebanen

Abonnement
REPORTAGE: Boeings civile forretning står i problemer til halsen, men koncernens forsvarsgren øjner store salg til et oprustningsvilligt Europa. Senere på måneden viser Boeing sine produkter frem på flyshowet i Farnborough, og som en del af optakten inviterede flygiganten OLFI og en række andre europæiske og amerikanske forsvarsmedier på...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

2 KOMMENTARER

guest
2 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Gunnar Sørensen
Læser
Gunnar Sørensen
23. februar 2022 19:13

Sørgeligt men sandt vi skal ikke være en bananrepublik hvor militæret bestemmer dagsordenen, men heller ikke et land hvor tilfældigt valgte politikere fra diverse partier skal styre vores forsvarstyrke, uden de rette kompetencer for/og at se hvordan verdenens militær stormagter, spilles ud/udfordrer hinanden for at bevare overherredømme, og magt over klodens infrastruktur mm. og så ud over at passe på kongehuset, ikke kan forsvare egne grænser fordi de før nævnte politikere ser mere prestige i at det ser godt ud på dk,s cv at vi er til stede i verden,s brændpunkter.

John M. Foley
Læser
John Michael Foley
22. februar 2022 8:36

I lyset af det seneste døgns udvikling i Ukraine, hvor Putin i skrivende stund er ved at indsætte sine kampvogne i de østlige distrikter, forekommer OLFI’s artikel endnu mere aktuel og relevant.
Via linket her kan du høre/genhøre Radio 24syv podcasten “Danmarks forsvar er ikke klar til krig”. Udsendelsen underbygger og dokumenterer yderligere det OLFI redaktøren kommer frem til i sin analyse og beskrivelse af situationens alvor.
https://open.spotify.com/episode/5A4WoniiPi68ygFmINVAKd?si=3cNccjEPRtKi1nKYkoz3Ag&nd=1