spot_img

”Besparelserne er ikke gået ud over Forsvarets kampkraft”

INTERVIEW: Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen vil ikke høre tale om, at den igangværende budgetanalyse er en spareplan. Nostalgikere kan glemme drømmen om et dansk mobiliseringsforsvar, og det ”substantielle løft” af Forsvaret handler alene om at knække kurven.

Han overspiller ikke sine kort. Claus Hjort Frederiksen (V) har været Danmarks forsvarsminister i bare tre måneder og lægger ikke skjul på, at han ud over sin 12 måneder lange værnepligt i Høvelte i 1960’erne ikke har det store fagkendskab til Forsvaret.

»Jeg betragter stadig mig selv som lærling på dette område, og jeg er ved at sætte mig ind i, hvad jeg egentlig er minister for,« siger han siddende...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Vi skal gøre det, vi skal for at forsvare Europa«

Abonnement
Statsminister Mette Frederiksen glæder sig ved Nato-mødets afslutning over, at Nato står samlet i støtten til Ukraine. Hun afviser også, at præsident Bidens tydelige tegn på alderdom fylder, når Nato-lederne forhandler. Han leder på ganske fin vis, siger hun. Nato-topmødet i Washington er slut. Men allerede inden præsident Bidens afsluttende...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

2 KOMMENTARER

guest
2 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Carl Johnsen
Læser
Carl Johnsen
3. marts 2017 10:10

I min ringe opfattelse er det faktuelt forkert, at der skal bruges kr. 600.000.000,00 på erstatninger til PTSD-ramte soldater. Er beløbet ikke nærmere kr. 350.000.000,00?
Derudover er det heller ikke rigtigt, at “Det er enhver organisations ansvar at dække erstatninger til medarbejdere, som er blevet ramt af PTSD.” Kun for Forsvarets vedkommende er regningen sendt til den umiddelbare arbejdsgiver – Forsvaret – mens det for alle andre faglige grupper er en fælles kasse, der tages af.
Her skal man huske, at det jo ikke er Forsvaret, der har besluttet udsendelse af soldater til internationale missioner og operationer – det er Folketinget, den danske stat. Derfor bør finansieringen af erstatningen til dem, der desværre rammes af PTSD, ikke tages af Forsvarets eget budget, men af det fælles – for de har tjent hele Danmark.

Steen Holm Iversen
Læser
Steen Holm Iversen
3. marts 2017 6:32

Hvis ministeren virkelig mener at Forsvarets kampkraft ikke har været ramt af besparelser og det derfor er naturligt at inddrage det nu – ja så er der godt langt ift. erkendelsen af hvor der er operative udfordringer i eks. Hæren.