spot_img

Ubådskaptajn Mogens Christens sendte torpedo mod amerikansk hangarskib

BAGGRUND: De danske ubåde var kendte og berygtede i Nato for deres evne til at operere uopdaget. Det førte til mange sejre under havoverfladen og tilsvarende frustrationer på overfladeskibene. I 1992 fik ubådskaptajn Mogens Sievers Christens sit livs oplevelse, da han om bord på “Springeren” ud for Vestfjorden i Nordnorge fik ram på det største krigsskib af dem alle.

Det sneede. Temperaturen lå omkring frysepunktet, og den bidende vind fik bølgerne til at vise tænder med hvide skumsprøjt ved indsejlingen til Vestfjorden mellem Lofoten og Norges fastland. Kalenderbladet sagde marts 1992, og ud for Bodø var der hektisk maritim aktivitet. Nato-øvelsen Team Work ’92 var i fuld...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Et kriseramt Boeing retter blikket mod Europa og udvider på hjemmebanen

Abonnement
REPORTAGE: Boeings civile forretning står i problemer til halsen, men koncernens forsvarsgren øjner store salg til et oprustningsvilligt Europa. Senere på måneden viser Boeing sine produkter frem på flyshowet i Farnborough, og som en del af optakten inviterede flygiganten OLFI og en række andre europæiske og amerikanske forsvarsmedier på...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

2 KOMMENTARER

guest
2 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Morten Brandborg
Læser
Morten Brandborg
19. oktober 2017 16:19

Super spændende beretning fra en af de mest kompetente søofficerer!

Henrik B. Andersen
Læser
Henrik B. Andersen
2. oktober 2017 19:29

Hvad med at Danmark planlægger (ved slutningen af kommende forsvarsforlig 2018-2022) at anskaffe to brugte svenske eller norske ubåde, når de anskaffer sig nye om 4-5 år. Kan det ikke være mere økonomisk overkommeligt?

Ligegyldigt hvem man spørger, så er bare bevistheden om, at der findes ubåde i et område, det har en meget stor virkning. Så måske er det ikke nødvendigt, at Danmark har det nyeste og dyreste nye, når vi snakker ubåde. Og Danmark kan træne – som tyskerne også har tilbudt – i mellemtiden.

Og det kan godt indgå i det kommende forsvarsforlig, at det indgår i den lange planlægning for forsvaret – selv om de flest udgifter først til komme til næste forlig 2023-2027

I det hele taget bør et forsvarsforlig indeholde konkrete planer og finansiering for en 5 årig periode. Men det bør også indeholde pejlemærker for næste forsvarsforlig også, således at forsvaret får et 10 årig perspektiv til (gen)opbygning af forsvaret. F.eks. er ubåde no-go i forliget 2018-2022, men derfor kan man godt planlægge de lange linier. Og her vil ubåde være interessante, som forsvaret kunne forberede og planlægge efter, som en forventes kapacitet.