spot_img

USA truede Danmark med krig for at sikre herredømme over vestindiske øer

Præsident Woodrow Wilson ville ikke træde ind i Første Verdenskrig, før han havde sikret sig kontrol med de dansk vestindiske øer. Årsagen var øernes højstrategiske betydning og efterretninger om tysk ubådsaktivitet – ledet fra et rederi i Charlotte Amalie.

Da USA i dag for 100 år siden købte de dansk vestindiske øer for 25 mio. dollars i guld, skete det på baggrund af en regulær trussel om krig. Hvis ikke Danmark indvilgede i at sælge de vestindiske øer, ville USA invadere dem. Det var den helt konkrete besked fra den amerikanske udenrigsminister Robert Lansing til den danske regering. Panamakanalen var åbnet i 1914, og samme år brød en krig løs i Europa, som siden...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Vi skal gøre det, vi skal for at forsvare Europa«

Abonnement
Statsminister Mette Frederiksen glæder sig ved Nato-mødets afslutning over, at Nato står samlet i støtten til Ukraine. Hun afviser også, at præsident Bidens tydelige tegn på alderdom fylder, når Nato-lederne forhandler. Han leder på ganske fin vis, siger hun. Nato-topmødet i Washington er slut. Men allerede inden præsident Bidens afsluttende...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

4 KOMMENTARER

guest
4 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Anders Puck Nielsen
Læser
Anders Puck Nielsen
31. marts 2017 22:09

“Tyske ubåde havde sunket flere civile britiske, franske og amerikanske passagerskibe” – jeg vil næsten tro at de havde sænket skibene og ikke sunket. 🙂

Peter Ernstved Rasmussen
Læser
Peter Ernstved Rasmussen
31. marts 2017 23:48

Oh no! Rettet med tak!

M N
Læser
M N
1. april 2017 10:03

“Da den amerikanske kongres også stemte for, kunne amerikanerne endelig få herredømmet over de øer, som Abraham Lincoln og hans udenrigsminister Henry Seeward første gang havde forsøgt at købe i 1867”

Så 2 år efter at Lincoln blev myrdet – prøvede han at købe øerne!

Bemærkelsesværdigt…

Peter Ernstved Rasmussen
Læser
Peter Ernstved Rasmussen
2. april 2017 18:33
Svar  M N

Det lyder unægteligt som et uhyggeligt købsforsøg! Vent, slut.