spot_img

Tyskland inviterer Danmark med i samarbejde om ubåde

Den tyske flåde har svært ved at bemande sine ubåde og har derfor inviteret danske søfolk med om bord. Muligheden giver Søværnet unik chance for at indhente værdifuld erfaring og viden, som Søværnet ikke længere råder over.

Gennem de seneste to år har Søværnet udviklet et velfungerende samarbejde med den tyske flåde, som måske er på vej ind ind i en ny fase. Således har den tyske flådechef, viceadmiral Andreas Kraus, inviteret danske marinesoldater til at sejle med om bord på de tyske ubåde, som ligger i Eckernförde syd for Flensborg. Det bekræfter kontreadmiral Frank Trojahn, som er chef for marinestaben.

”Jeg synes, at det lyder vældig spændende,” siger Frank Trojahn.

Siden Danmark i 2004 nedlagde de danske ubåde, har Danmark reelt set ikke vidst, hvad der sejler rundt under overfladen i de danske farvande. Derudover har de danske fregatter og støtteskibe klaret sig mindre godt i de Nato-tests, der i maritimt sprog hedder ASW – Anti Submarine Warfare – altså imødegåelse af truslen fra ubåde, fordi de ganske enkelt ikke har haft nogen ubåde at øve sig på.

Ifølge Frank Trojahn har den tyske marine tilbudt danske marinesoldater at sejle med på skibe og ubåde i større øvelser, hvilket ville give Søværnet en unik mulighed for at få indsigt i en verden, som Danmark ikke længere har nogen indsigt. Over for OLFI bekræfter Frank Trojahn, at tilbuddet bl.a. dækker over at lade Søværnets overfladefolk i det såkaldte ASW deltage i øvelser og dermed opbygge nye kompetencer, lige som det vil være muligt at få 5-10 danske marinesoldater om bord i de tyske ubåde.

Tilbuddet fra den tyske flåde skal dog besluttes politisk, før det kan føres ud i livet. Men et eventuelt samarbejde vil langt fra være enestående, da det danske forsvar har en lang række samarbejdsaftaler med andre Nato-lande, som omfatter udveksling af soldater.

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Her er nødråbet til ministeren og departementschefen fra piloterne

Abonnement
Forsvarsminister Troels Lund Poulsen og departementschef Pernille Langeberg har mandag den 22. april modtaget et brev fra 30 unge piloter med rubrikken: "Et flyvevåben i afvikling - nødråb fra piloter". Læs brevet her ... 22.04.2024 Emne: Et flyvevåben i afvikling – Nødråb fra piloter Til: Forsvarsminister Troels Lund Poulsen, Forsvarsministeriets Departementschef, Pernille...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Tom Rasmussen
Læser
Tom Rasmussen
4. april 2017 11:08

Af alle de tåbeligheder som besparelserne på forsvaret har medført er nedlæggelsen af ubåds kapaciteten, stærkt forfulgt af anti luftforsvars kapaciteten nok det mest tåbelige.
Listen over tåbeligheder og naivitet er desvære alen lang når det kommer til det.
Altid noget at det angiveligt kommer til at gå den anden vej igen, men spændt på at se hvad det næste forsvarsforlig rent faktisk udmønter sig i, amerikanerne har jo sagt til alle NATO partnere at de vil se en plan for hvordan de vil komme op på de 2% af BNP indenfor den aftalte tidsramme.