spot_img

Nedlæggelser, omlægninger og kasernelukning i nyt forlig

BAGGRUND II: Kamptropregimenter forsvinder som niveau III myndigheder og videreføres som operative bataljoner. Musikkorps nedlægges, livgarden fortsætter som garderkorps, og Haderslev mister sin kaserne. Opdatering på det kommende forsvarsforlig.

I onsdags udsendte forsvarschef Bjørn Bisserup et nyhedsbrev til Forsvarets ansatte, hvori han garanterede Hærens kamptropregimenters overlevelse i forbindelse med det kommende forsvarsforlig. Den direkte årsag var denne artikel på OLFI, som seks dage tidligere afslørede de overordnede rammer for det kommende forlig. En del af det omhandlede nedlæggelsen af Den Kongelige Livgarde, Gardehusarregimentet og Jydske Dragonregiment, som vi...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Et kriseramt Boeing retter blikket mod Europa og udvider på hjemmebanen

Abonnement
REPORTAGE: Boeings civile forretning står i problemer til halsen, men koncernens forsvarsgren øjner store salg til et oprustningsvilligt Europa. Senere på måneden viser Boeing sine produkter frem på flyshowet i Farnborough, og som en del af optakten inviterede flygiganten OLFI og en række andre europæiske og amerikanske forsvarsmedier på...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

9 KOMMENTARER

guest
9 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Mogens Gaardbo
Læser
Mogens Gaardbo
15. september 2017 16:43

Min tidligere kommentar om militærmusikken er forsvundet – slettes der nogle ind imellem. Jeg skriver også gerne en artikel til OLFI om militærmusikken i Danmark og dens trængsler. Men jeg skal jo have en mailadresse at sende den til 🙂

Peter Ernstved Rasmussen
Læser
Peter Ernstved Rasmussen
15. september 2017 16:49

Jeg aner ikke, hvad der sker, eller hvorfor nogle kommentarer bliver slettet. Jeg prøver at se, om jeg kan gøre noget! Vh, Peter

Thomas Aagaard
Læser
Thomas Aagaard
21. juli 2017 17:37

Hæren havde op igennem 1800tallet ingen regimenter. Men havde (pr hærplanen fra 1842) i stedet for 22 selvstændige bataljoner med nummer + Garden til fods.

Man kunne jo benytte muligheden og genoprette nogle af de nedlagte “regimenter” blot som battalioner.

Så ville det blive Prinsens Livbataljon” Dronnings livbataljon” Slesviske fodfolksbataljon osv.
(pt har vi 3 kamptrop regimenter… I fremtiden kommer er forhåbentligt til at være mere end 3 kampbataljoner i hæren…)

Og jo de “nye” enheder ville skulle genopfinde sig selv / opbygge en ny bataljons identitet. Men kunne det ikke ret faktisk godt gå hen og virke?

Blot en tanke fra en tideligere panseringeniør…

Henrik B. Andersen
Læser
Henrik B. Andersen
17. juli 2017 16:22

Det er lige præcis dette citat fra artiklen som hele debatten handler om:

(…) Andre ville bruge ord som ”nedlægges”, ”videreføres”, ”fortsætter”, ”transformeres” eller ”overflyttes”, men essensen er den samme: Regimenterne forsvinder som myndigheder på niveau III (…)

Dermed har alle og ingen ret. Et farvand hvor bureaukraterne er som en fisk i vandet.

På den anden side skal det være muligt løbende at tilpasse sin organisation. Ellers stivner en hver organisation i ineffektivitet – og ja netop bureaukrati – fordi omverden og udviklingen er i konstant forandring.

Tilbage er vi ved diskussionens start. Hvordan viderefører man de historiske bånd og traditioner i nye rammer?

Det må være på tide, at man ser realiteterne i øjnene, og forholder sig proaktivt til de kommende organisationsændringer. Altså finde frem til de vigtigste elementer i regimenterne og deres virker, så der kan arbejdes målrettet med, at viderefører (der afslørende jeg så min holdning) historien, stolthed og korpsånden i den nye struktur.

John
Læser
John
3. august 2017 8:07

Lige som de engelske regimentes navne stort set kun er videre ført i en bataljon. pt er der ti kampbataljoner (SRS, kadre og HBU) og som du nævner er der en del gamle regimentsnavne der kan komme på anvendt igen

Torben Waldbjørn Nielsen
Læser
Torben Waldbjørn Nielsen
17. juli 2017 7:24

Hvad med centrene.. HKIC, HEC ecc..

Peter Ernstved Rasmussen
Læser
Peter Ernstved Rasmussen
17. juli 2017 7:42

Det er jeg ved at undersøge ligesom yderligere detaljer om resten af Forsvaret. Håber at kunne bidrage snarest.

Jeppe Plenge Trautner
Læser
Jeppe Plenge Trautner
17. juli 2017 4:33

Tak for glimrende artikel. Teksten er lidt uklar til sidst. Når der står: “Når effektiviseringerne er gennemført, vil forsvarsbudgettet i det nye forlig få tilført mellem tre og fem mia. kr.”, er det så A. 3-5 mia. mere årligt i forligsperioden. B. 3-5 mia. mere i periodens sidste år når effektiviseringerne er gennemført, eller C. i alt 3-5 mia. mere i hele perioden?

Peter Ernstved Rasmussen
Læser
Peter Ernstved Rasmussen
17. juli 2017 7:44

Der er tale om et årligt løft på mellem 3 og 5 mia kr. Tak for at gøre mig opmærksom på det. Jeg retter.