spot_img

Hvad ligger der egentlig i forsvarschefens garanti?

KOMMENTAR: Debatten om Hærens regimenter kommer hurtigt til at handle om religion. Onsdag aften udstedte forsvarschefen en garanti om, at kamptropregimenterne består i det kommende forlig. Men hvad betyder det egentlig?

I løbet af den seneste uge har debatten om det kommende forsvarsforlig forstyrret sommerferien flere steder. Torsdag offentliggjorde dette medie en artikel, hvori de overordnede streger blev beskrevet. Nedlæggelsen af Hærens kamptropregimenter udgjorde kun en brøkdel af planen, men tiltrak sig – ikke overraskende – meget opmærksomhed.

Interessen for artiklen var stor. Efter halvanden time og flere end 8.500 sidevisninger gik OLFI i sort – og kom først op...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Bidens alderdom og talefejl overskyggede Nato-topmødet i Washington

Abonnement
ANALYSE: Nato-topmødet i Washington afslørede, at Nato nok står mere samlet og stærkere end i mange år. Men fremtiden afhænger helt af det amerikanske præsidentvalg i november, og derfor var alle øjne rettet mod den amerikanske præsident. Løfterne til Ukraine fra topmødet er massive. Men den økonomiske støtte er...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

3 KOMMENTARER

guest
3 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Mogens Gaardbo
Læser
Mogens Gaardbo
17. juli 2017 18:02

Selvfølgelig er det en syg idé at nedlægge regimenter – også nedlægge dem reelt og bevare dem på papiret. Det ligner meget en DJØF-idé. Mit ærinde er imidlertid den lille del, der lægger op til en yderligere decimering af vores i forvejen stærkt beskårne danske militærmusik. Disse musikkorps er en vigtig del af forvarets ansigt udadtil, og de gør et formidabelt arbejde. I 1932 nedlagde man samtlige danske militære musikkorps (bortset fra Livgardens). Resultatet var, at man forsøgte sig med højtalervogne, der spille marchmusik til parader og under march. Er vi på vej derhen igen?

Lise Dragø
Læser
Lise Dragø
14. juli 2017 9:16

Så er Præsumptions-Peter på den igen. Det virker næsten som om, nyhedsbrevet bliver taget lidt for personligt. Man kunne også bare erkende, at spådommen ikke gik i opfyldelse i denne omgang. Rejs dig ved det træ, du er faldet ved. Saglighed savnes.

Peter Ernstved Rasmussen
Læser
Peter Ernstved Rasmussen
14. juli 2017 10:32

Jeg holder også meget af din svigerfar. Men som journalist er det min opgave at forholde mig nøgternt til hans virke som forsvarschef. Det prøver jeg efter bedste evne at gøre så sagligt som muligt.