spot_img

Forsvarministeren har mistet tilliden til Flemming Lentfer som forsvarschef

Forsvarschef Flemming Lentfer er blevet hjemsendt. Det har Forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) i dag orienteret forligskredsen om.

“Jeg har mistet tilliden til forsvarschefen. Derfor har jeg besluttet, at han ikke længere skal stå i spidsen for Forsvaret. Vi står over for en historisk og nødvendig styrkelse af det danske forsvar. Det stiller store krav til vores organisation og til den militærfaglige rådgivning af det politiske niveau,” siger forsvarsminister Troels Lund Poulsen.

Flemming Lentfer har været forsvarschef siden december 2020.

Michael Hyldgaard er indtrådt som fungerende forsvarschef. Michael Hyldgaard er generalmajor og kommer fra en stilling som chef for Specialoperationskommandoen.

Kilde: Pressemeddelelses fra Forsvarsministeriet

Andre læste også

Alle taler om LA og DD, men det er “sosserne”, som for alvor spænder ben

Abonnement
KOMMENTAR. De seneste måneder har forsvarsdebatten primært handlet om Liberal Alliances og Danmarksdemokraternes modstand mod kvindelig værnepligt. Sagen er først og fremmest ideologisk og får i realiteten minimal betydning. Langt større problem er Socialdemokratiets modstand mod en ændring af Forsvarsministeriets organisering. Det hele handler i disse dage om værnepligt for...

Kommentér artiklen ...

6 KOMMENTARER

guest
6 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Anders Jensen
Læser
Anders Jensen
4. april 2024 1:08

Ud over forsvarschefens afsked, bør man også via en uvildig undersøgelse kigge på både forsvarsministerens og departement chefens rolle i sagen.

Man bør også afdække om forsvarskommandoens oplysninger (xsum) rent faktisk blev sendt til departementet. Hvis oplysningerne (xsum) blev sendt til departementet, hvordan blev disse oplysninger da behandlet af departementet og af hvem? Blev de givet videre til ministeren?

Yderligere bør man afdække den fejl på radarerne (Thales Apar + Saab Ceros 200) i kombination med essm missil systemet som man åbenbart har kendt til i årevis i søværnet. Denne fejl skal rettes på samtlige af fregatterne.

Samtidig bør man afdække fejlene med den 30 år gamle ammunition til 76 mm kanonerne, Ammunitionen skal udskiftes hurtigst muligt. En hvis procentdel af den nyindkøbte ammunition bør affyres hvert år, for at sikre at den dur.

Man bør også kigge på, hvordan man i Danmark klargører og udsender danske krigsskibe til internationale missioner. Intet skib skal udsendes uden at besætningen er trænet og har øvet grundigt sammen. Udover dette bør besætningen forinden udsendelsen, have skudt med samtlige våbensystemer ombord inkl. missil systemerne, således at alle våbensystemer er verificeret og meldt klar til udsendelse (ja det bør være dyrt at udsende en fregat, så folketinget tænker sig om 2 gange inden de træffer beslutningen).

Inden skibet udsendes bør chefen for fmi, chefen for søværnet, chefen for forsvaret, forsvarsministeren + statsministeren og alle partilederne der stemmer for udsendelse, skrive under på at besætning og skib er klar til udsendelse.

Forsvarschefen bør pilles ud af departementet og igen tildeles helheds ansvaret for forsvaret, samt have en selvstændig og uvildig rolle som rådgiver for forsvarsministeren og folketinget.

Rune Svensson
Læser
Rune Svensson
4. april 2024 23:24

SAAB Ceros 200 samt Oto Melara 76 mm bruges også på Knud Rasmussen-klassen, hvor de ikke har fungeret i mere end 10 år.

Jens Nielsen
Læser
Jens Nielsen
3. april 2024 20:58

Det var også på tide, dansk forsvar kan ikke klare mere – politikerne er nødt til at finde en person som soldaterne har eller kan få tillid til.

Den person er så GM Michael hyldegaard, en soldat som rent faktisk har været i den skarpe ende indtil flere gange, da han har været på INTOPS 4 gange i hans karriere i forsvaret.

Vi må se om han er en en leder som stiller sig op på ølkassen og siger soldater vi skal den vej og som kan finde ud af at informere politikerne på en ordentlig måde.

Foreløbig er jeg positiv.

Held og Lykke det får både Michael Hyldegaard og forsvaret brug for.

Hilsen

Jens

Wedell Christensen
Læser
Wedell Christensen
4. april 2024 9:30

Jamen hvordan er vore øverste officerer blevet sådan? Det har åbenbart ikke været nok med de nye officer-uddannelsers meget akademiske akkrediteringer, akademiske lønrammer og generalistglasur!
Måske der burde kigges på kompetencer og ikke kun kvalifikationer, når personale uddannes. Det er jo ikke personelle maskiner nutildags i de yngre genrationer

Michael Ryhl
Læser
Michael Ryhl
3. april 2024 21:04

Tak, bedre sent end aldrig! Det har mange ventet på. Men hvorvidt hverken forsvarsministeren eller departementet har hørt om operationen i Det Røde Hav, lyder stærkt tvivlsomt.

Henrik Hammer
Læser
Henrik Hammer
4. april 2024 14:23

Måske man skulle give den nye chef frie hænder til at skifte ud i topledelsen, for der er nok ingen tvivl om, at der er flere, der har bidraget til Forsvarets nuværende tilstand. Måske det ligefrem kan bidrage til at fastholde personel, der ellers overvejer at forlade Forsvaret.

Seneste kommentarer