spot_img

Alle taler om LA og DD, men det er “sosserne”, som for alvor spænder ben

Debatindlæg

Debatindlægget er udtryk for skribentens egne holdninger.

KOMMENTAR. De seneste måneder har forsvarsdebatten primært handlet om Liberal Alliances og Danmarksdemokraternes modstand mod kvindelig værnepligt. Sagen er først og fremmest ideologisk og får i realiteten minimal betydning. Langt større problem er Socialdemokratiets modstand mod en ændring af Forsvarsministeriets organisering.

Det hele handler i disse dage om værnepligt for kvinder. Den næste delaftale på forsvarsområdet har været længe ventet, og de fleste troede, at aftalen ville lande mandag. Men mandag formiddag har forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) måttet udskyde forhandlingerne til i morgen, fordi han er på vej til Færøerne, hvor han skal mødes de øvrige...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Lad os endelig bygge krigsskibe i Danmark – og købe ubåde i udlandet. Nu!

Abonnement
KOMMENTAR. Anbefalingerne fra et maritimt partnerskib peger på, at der med fordel kan genopbygges en langsigtet dansk produktion af krigsskibe. Projektet har sine naturlige fordele – og markante ulemper. Fokus på danske arbejdspladser må aldrig stå i vejen for behovet for igen at investere i ubåde. Tirsdag morgen lancerede forsvarsminister...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

9 KOMMENTARER

guest
9 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
kim kristensen
Læser
kim kristensen
29. april 2024 16:17

Et godt debatindlæg der udstiller problemet med, at genopbygge det Danske forsvar. Netop nu hvor Danmark har det største overskud af alle EU lande, så burde der ikke være den økonomiske forhindring og Norge har jo vist hvis viljen er til stede så kan investeringerne foretages nu snarer end senere. De går fra en brigade til tre, og foretager betydeligt større investeringer end Danmark i alle værn. Vi burde gøre det samme og skabe robusthed som ikke ekstere tilnærmelsesvis nu.

Michel Jørgensen
Læser
Michel Jørgensen
30. april 2024 17:27

Håber du har ret

Essentielt skal danmarks sikkerhed (kongerigets sikkerhed, forsvaret mv) ikke være noget der skal andet end støtte vores gutter…

Alt for meget politik

Mickei Reinhold Jacobsen
Læser
Mickei Reinhold Jacobsen
29. april 2024 20:11

Der er kun en ting der er sværere end at få en politiker til at erkende en fejl.

Det er at få ham/hende til at rette op på den…

Så ændringen af den nuværende struktur, kommer ikke til at ske med Socialdemokratiet i forligskredsen.
Så hellere fortsætte med at smide borgernes skattekroner, i en høj bue ud i fremtidige ørkesløse projekter, som kun gavner civilt ansattes karriere og bonusser.

Søren Erik Petersen
Læser
Søren Erik Petersen
29. april 2024 15:32

Hvis ikke socialdemokratiet vil ændre på den organisation af forsvaret der blev skabt af forsvaret må vi alle socialdemokratiske vælgere til pennen, i avisen osv for at fortælle at social demokratiet på gulvet, alle forsvarets ansatte og mange tusinde flere mener at det nu er tiden at der bliver ændret i forsvarets organisering så effektivitet og ansvarlighed kommer i højsæde. Der skal ro i andegården på Christiandborg om denne sag og de socialdemokratiske folketingsmedlemmer skal holde op med at skræppe og høre på ordene fra gulvet i Socialdemokratiet.

Henrik Bruun Andersen
Læser
Henrik Bruun Andersen
29. april 2024 22:19

Det ene burde ikke udelukket det andet.

Jeg vil sige at værnepligten skal ligestillet nu med et flertal i Folketinget.
Der er momentum, medvind på cykelstien og “moment of opportunity“ i dette forlig.

Hvis det ikke sker i dette forlig, så lukker vinduet snart og der kan gå 10-15 år før chancen opstår igen. Og forsvaret kommer aldrig til opnå den nødvendige bemanding, uden at kvinderne bliver ligestillet for værnepligten, så de bliver en naturlig del rekrutteringspuljen for de kommende årgange og forsvaret udvikler sig at have indarbejdet plads til både mænd og kvinder. Hvor det også er kvindernes forsvar, og ikke noget de kun besøger som gæst.

Jeg tror ikke at ligestillingsspørgsmålet vil have betydning for indrettelsen af forsvarets organisering, for de forhandlere som mere eller mindre har forhandlet forsvarsforlig i et år. Dette store delforlig er stort set klappet af inden der er kommet noget larm om ligestilling på falderebet.
Jeg ser ikke for mig, at fx. Alex Ahrendtsen lige pludselig skulle blive distraheret og glemme sin egen holdning og ønsker til organiseringen

Michel Jørgensen
Læser
Michel Jørgensen
30. april 2024 16:59

Hmm – er jeg blokeret?

Kasper Junge Wester
Kasper Junge Wester
30. april 2024 21:21

Hej Michel

Nej, det er du ikke. Men som det fremgår over kommentarfeltet, godkender vi alle kommentarer manuelt. Det betyder, at der af og til godt kan være lidt “forsinkelse”, før ens kommentarer bliver vist.

Bh,
Kasper Wester

Michel Jørgensen
Læser
Michel Jørgensen
2. maj 2024 8:41

Fair nok

Michel Jørgensen
Læser
Michel Jørgensen
30. april 2024 16:53

Kære alle,

Jeg er meget forundret og meget, meget trist – men vigtigst urolig

Uanset parti farve er vi alle et meget, meget alvorligt sted hvor tid i den grad er afgørende for os alle så for mig er det ikke partier (trods jeg selv er en del af det mest forsvarsvenlige parti C) vi skal samlet samle os om Danmark og det går for langsomt – Mega langsomt.

Uenigheder skal vi alle se bort fra og istedet samle os omkring hvad der betyder noget mere overordnet _ DANMARK OG VORES FORSVAR OG DENS MULIGHED FOR AGEREN.

Jeg mener vi alle skal indrage forsvaret selv frem for at konkludere politisk – Hvad synes forsvaret selv vi bør gøre, og hvorfor hører vi aldrig Søværnets holdning til en AKUT genetablering af en ubådsflåde det er for mange i Danmark og i udlandet en gåde vi er så naive og vi kan jo se på vores naboer de tager det alvorligt.

Øv, øv hvor er jeg trist – lad os nu få en ubådsflåde genindfaset og tage ansvaret for vores kongerigets fremtid- vi har mere end dobbelt kystlinje i for hold til Norge – men de agerer …… vi gør ikke

Kom nu❤️