spot_img

Unge piloter slår rød alarm: »Vi er ikke klar til at forsvare Danmark«

I et opsigtsvækkende brev stilet direkte til forsvarsminister Troels Lund Poulsen og departementschef Pernille Langeberg mandag skriver 30 unge piloter fra Flyvevåbnet, at værnet er mere under afvikling end udvikling. Manglende flyvetimer og mangel på piloter kompromitterer den operative parathed og evne til at kæmpe i fremtiden.

Flyvevåbnet er ved at knække nakken. Så kort kan man oversætte indholdet af det brev, som 30 unge piloter i Flyvevåbnet mandag har sendt til forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V). De omfatter både F-16 og F-35 kampflypiloter fra Figher Wing Skrydstrup, helikopterpiloter fra de maritime MH-60R Seahawk i Eskadrille 723 i Karup og piloter fra C-130 J...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Jeg er først og fremmest soldat«

Abonnement
INTERVIEW. Fungerende forsvarschef Michael Hyldgaard er efter eget udsagn rundet af en livslang karriere i Forsvaret og kender personligt til frustrationer over besparelser og ammunitionsmangel. Men han erkender også, at det næppe er muligt at løse alle Forsvarets problemer. General og fungerende forsvarschef Michael Hyldgaard har sit arbejde skåret ud...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

7 KOMMENTARER

guest
7 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Steffen B. Madsen
Læser
Steffen B. Madsen
23. april 2024 5:40

Hvor er det stærkt og modigt at en så stor del af piloterne tager bladet fra munden og råber op om den egentlige tilstand på jorden. Og hvor er det trist at de bliver nødt til det!

jørgen pedersen
Læser
jørgen pedersen
23. april 2024 8:53

Forstår ikke at debatter om forsvaret, foregår i det offentlige rum?? Som om det ikke er nok at vi står med bukserne nede omkring haserne,der er jo guf for russerne at vi ikke formår at forsvare os selv, og at det bare blir være og være.

Peter Kilde
Læser
Peter Kilde
23. april 2024 14:13

De HAR jo netop søgt problemet adresseret ad kommandovejen, men hvor – som sædvanligt, fristes man til at sige, (også) dét er blevet fejet ind under gulvtæppet!
Hvordan skal en ejerskabstagende militært ansat gebærde sig i disse, for vort land så alvorlige tider, hvor problemerne tilsyneladende ikke skal løses, men blot snakkes om?

Wedell Christensen
Læser
Wedell Christensen
23. april 2024 13:37

Hvis jeg kender russerne som før, så kender de godt de danske Forsvars tilstand. Det kedelige er, at politikerne ikke vil høre efter, når man siger, at Forsvarets personale i alle og ingen grader er er i håb om at udvikle sig, og ikke på grund af lønnen. Det er kun en del, der er der i kraft af deres “blotte tilstedeværelse” med aflønning – som de gennem årene er blevet vænnet til.

Alex Christensen
Læser
Alex Christensen
23. april 2024 17:47

Egentlig synes tidspunktet for denne henvendelse er dårligt valgt.
For et par år siden kunne man forstå det, men nu hvor der er bevilget mange milliarder til forsvaret, må man formode at flyvevåbnet også får deres del.
Men måske skal det ses som et ” husk os”
De er jo rent faktisk husket i med indkøbet af F35

Jan Rene Strojek
Læser
Jan Rene Strojek
28. april 2024 21:19

Alex Christensen: pointen er jo, at selvom flyene er der (hvad de ikke er for F-35 vedkommende, og der går MANGE år, før vi har fået leveret det magre antal, vi har bestilt), så får de unge ikke flyvetimer nok, fordi de ældre og erfarne sendes afsted, når det presser på.

Når Excel regimet og NPM kulturen stadig er så fremherskende, så kan vi have 1000 fly (I Wish) men de unge vil stadig mangle timer. Så ikke for at være uforskammet, men du har simpelthen ikke fanget essensens af deres henvendelse (håber JEG har, ellers er det pinligt, det her indlæg)

Poul Simonsen
Læser
Poul Simonsen
23. april 2024 15:36

Hvem angriber? Sålænge jeg erindre, er det danske luftvåben kun brugt til bombninger øversøisk.