spot_img

Ny ‘policy’ betyder, at Forsvaret klapper helt i om personeludfordringer

At Forsvaret slås med at fastholde sit personel, er en efterhånden velkendt sag. Nu lukker både Forsvarsministeriets Personalestyrelse og Forsvarskommandoen imidlertid helt i. På baggrund af en såkaldt policybeslutning vil man ikke længere udtale sig om bemandingsprocenter, da det vil »indikere Forsvarets kampkraft«.

Forsvarets udfordringer med at holde på sit personel har længe i årevis været et centralt tema i forsvarsdebatten, selvom det knap tre måneder inde i 2024 og den nye forligsperiode stadig er så som så med de konkrete fastholdelsestiltag.

Ikke desto mindre er evnen til gøre Forsvaret til en attraktiv arbejdsplads for landets soldater en forudsætning for at...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Bidens alderdom og talefejl overskyggede Nato-topmødet i Washington

Abonnement
ANALYSE: Nato-topmødet i Washington afslørede, at Nato nok står mere samlet og stærkere end i mange år. Men fremtiden afhænger helt af det amerikanske præsidentvalg i november, og derfor var alle øjne rettet mod den amerikanske præsident. Løfterne til Ukraine fra topmødet er massive. Men den økonomiske støtte er...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

3 KOMMENTARER

guest
3 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
John M. Foley
Læser
John Michael Foley
20. marts 2024 21:07

Også i forsvaret bruges “Mørkelygten” mere end godt er. Paranoia og hemmeligholdelse griber unødigt og uden grund om sig, og statsadministrationen benytter enhver chance for at lukke af for information, som tidligere har været offentlig og frit tilgængelig.
Det er en tendens, der breder sig også i andre grene af staten og som ikke klæder et demokrati.
Mørklægningsloven er ovenikøbet i disse dage ved at blive endnu mere skærpet. Ministrene og ministerierne vil ikke ses efter i sømmene og gør alt for at gemme sig bag nedrullede gardiner og hermetisk lukkede døre.

Wedell Christensen
Læser
Wedell Christensen
21. marts 2024 10:27

Forsvarets øverste forvaltning med deres politikere er deres egen værste fjende. Naturligvis kan alle oplysninger fra Forsvaret svække vor kampkraft, men hvis man vll have folkelighed og dermed forsvar for demokratiet, skal der være mere åbenhed. Det er politik, som åbenbart ikke forstås af Forsvaret.
Det er ganske naturligt, at nyansatte og øvrige ambitiøse forlader Forsvaret i en lind strøm, da Forsvaret kun i meget lidt omfang tilbyder kvalificerende uddannelser til erhvervslivet. Forsvaret afskyr i virkeligheden civile kompetencer og finder på flere områder på selvkomponerede uddannelser, som de markedsfører som kompetencegivende, men som i erhvervene reelt ikke bliver accepteret. Kompetence er andet end uddannelsesbeviser. Det finder ambitiøse mennesker sig ikke i – kun Forsvarets forvaltninger og forsvarspolitikere.

Ib Grønvaldt
Læser
Ib Grønvaldt
20. marts 2024 16:49

Giver den længere værnepligt ikke lidt håb?
Hvis det lykkes at renovere kaserner nok til at huse menige i 11 måneder, vel at mærke inden de kommer, og hvis der indkøbes elementært udstyr nok til dem i tide, kan vi vel håbe, at nogle af de unge officerer, der er gået til det civile liv, accepterer at komme tilbage og stå for uddannelsen af dem? Det var jo meningsløsheden i jobbet under de nuværende forhold, der fik dem til at gå.