spot_img

Kan alle spørgsmål afvises med henvisning til rigets sikkerhed?

KOMMENTAR: OLFI forsøger løbende at få svar på en række spørgsmål, der kan fortælle noget om tilstanden i Forsvaret. Det er ikke altid lige nemt, og mange forespørgsler bliver afvist under henvisning til operationssikkerhed eller rigets ditto. I åbenhedens navn bringer vi her nogle af de mest centrale spørgsmål, som vi stadig savner svar på.

Det er tilsyneladende ikke alle spørgsmål, man i Forsvarsministeriet, Forsvarskommandoen og i de forskellige styrelser har lige stor lyst til at svare på.

En del spørgsmål bliver blankt afvist, fordi svarene på dem vurderes at kunne kompromittere operationssikkerheden for bestemte enheder. I andre tilfælde vil offentliggørelsen...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Forsvaret er ramt af sin egen bemandingssucces

Abonnement
INTERVIEW. Når Forsvaret fattes penge, har det blandt andet at gøre med uventet succes på bemandingsfronten, fortæller viceforsvarschef Kenneth Pedersen. Han forstår soldaternes frustrationer over tvungen afspadsering, ansættelsesstop og mangel på basale fornødenheder, men maner til besindighed. Det er nødvendigt at slå bremserne i, så tempoet er afstemt med...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

4 KOMMENTARER

guest
4 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Ib Grønvaldt
Læser
Ib Grønvaldt
21. februar 2024 17:29

kan det passe, at samtlige spørgsmål er så farlige at svare på?”, spørger Kasper Junge Vester. Jeg må erkende, at jeg tror, at det kraftigt mindsker afskrækkelsen af den mest sandsynlige og geografisk nærmeste fjende, at vi løbende og detaljeret og i åbenhed i mange medier opregner mangler i det danske beredskab.
Min far, der som menig var indkaldt i sikringsstyrken fra 1914-1918, en del af tiden som ingeniør i Hærens tekniske Korps, havde derefter følgende konklusion om vore militære hemmeligheder: “Jeg er nået til, at den danske hær kun har én eneste stor hemmelighed, som for alt i verden ikke må komme ud. Det er, at vi ingen hemmeligheder har.”
Dertil skulle vi nødigt nå nu.

Poul Bjerrum
Læser
Poul Bjerrum
21. februar 2024 22:07

Heldigvis har forsvarsminister Troels bebudet mere åbenhed i forsvaret. Det glæder vi os til.

Robert Teddy Jensen
Læser
Robert Teddy Jensen
21. februar 2024 14:23

642 aktive jobopslag (21-02-2024 kl. 1420 – det tog mindre end 2 minutter at komme frem til det tal. Og som beskrevet er nogle gældende for flere end én medarbejder. Spørgsmålet i overskriften kan altså nemt besvares. Det underliggende er nok lidt sværere.