spot_img

Der er noget galt i toppen af Forsvaret

ANALYSE: I juni var det generalmajor Anders Rex, der meget pludseligt blev sendt til Washington og kort efter sagde op. Onsdag var det generalmajor Gunner Arpe Nielsen, som ønsker at træde ned ad karrierestigen og frivilligt har accepteret en degradering til brigadegeneral. Her er mit bud på, hvad der er galt i Forsvarets øverste ledelse (FØL).

Det var en ganske opsigtsvækkende historie, som vi onsdag kunne fortælle på OLFI. Den handler om, at chefen for Hæren ønsker at træde ned ad karrierestigen. Han stopper derfor som chef for Hærkommandoen og har frivilligt accepteret en degradering. Det sker den 1. april, når generalmajor Gunner Arpe Nielsen tiltræder stillingen som...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Bidens alderdom og talefejl overskyggede Nato-topmødet i Washington

Abonnement
ANALYSE: Nato-topmødet i Washington afslørede, at Nato nok står mere samlet og stærkere end i mange år. Men fremtiden afhænger helt af det amerikanske præsidentvalg i november, og derfor var alle øjne rettet mod den amerikanske præsident. Løfterne til Ukraine fra topmødet er massive. Men den økonomiske støtte er...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

4 KOMMENTARER

guest
4 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Jens Nielsen
Læser
Jens Nielsen
29. februar 2024 13:59

Kommentar:
Jeg ved godt at jeg har skrevet det 50 gange før, men nu skriver jeg det igen:
FC Flemming Lentfer er IKKE og har ALDRIG været den rette mand, det rette sted på den den rette post.
Han har simpelthen ikke den rette personlighed til posten.
Han er endnu en af den tidligere forsvarsminister “ opfindelser” og ikke en ret god en, hvilket nok kunne gå i dyb fredstid – men det går bare ikke i den tid vi lever i nu, med krig i Europa.
På denne for vort land så vigtige post, så har vi brug for en FC som kan kommunikere over for offentligheden og indadtil over for soldaterne i forsvaret.
kendsgerninger er bare at han intet siger og intet gør – han sætter ingen retning og stiller stort set aldrig op til interview – og det gør han i en tid hvor der mere end nogen sinde før, er hårdt brug for en forsvarschef som kan italesætte problemerne i forsvaret og og også løsningerne på problemerne i forsvaret – både overfor offentligheden men især også overfor politikerne, så politikerne har noget at arbejde med.
Men nej, Flemming (syv år ) tager hans tid, han mener åbenbart at vi har alt den tid i verden vi skal bruge til at opruste i?
Det er så han nok den eneste i hele Europa/verden som mener.
hvis ikke snart politikerne viser handlekraft og indsætter en handlekraftig ledelse i forsvaret med en ny FC, så kommer vi aldrig nogensinde i mål med vores op rustning her i Danmark.
Jens

Troels Halken
Læser
Troels Halken
29. februar 2024 12:08

Forsvaret har brug for en ny chef der har integritet og som ikke er håndsky, og som kan genopbygge tilliden til forsvarsledelsen og genopbygge forsvaret.

Wedell Christensen
Læser
Wedell Christensen
2. marts 2024 13:56

Ja Karsten, Da G.K. blev oberst fik han den operative erfaring som brigadechef, som han manglede, og som var hans akilleshæl. Det er korrekt, når Peter Ernstved nævner en “generation af politiske” officerer. Jeg oplevede at de begyndte at gøre karriere fra ca. 2005, selvom begrebet “officer” (som andre offentlige chefer) altid har været at identificere sig med den offentlige sponsor. Dette holdningsbegreb, der blev intensiveret dyrket særligt i Forsvaret, hvor selve det operativt-faglige kom i anden række. Hvordan skulle officerer også bedømme fag i deres bedømmelser over for andre, hvis de ikke selv har fået en relevant uddannelse? Men den politiske følgagtighed kan alle jo bedømme.

Karsten Adsbøl
Læser
Karsten Adsbøl
1. marts 2024 9:16

Alligevel virker det besynderligt, at en general(major) på det niveau ønsker at komme væk og frivilligt accepterer at lade sig degradere. Det er nærmest uhørt, og jeg mindes ikke på noget tidspunkt at have hørt om lignende tilfælde.”
Kære Peter, den journalistiske hukommelse tilpasses åbentbart situationen. Hvad med G.K. Kristensen, som i 1983 frivilligt lod sig degraderer fra Generalløjtnant til Oberst. I øvrigt også en hærofficer:-)