spot_img

Forsvarsledelsen anbefaler i forligsoplæg ”specialinfanteri”, som Hæren ikke kender

“Specialinfanteri” er hverken et begreb eller en enhedstype, der eksisterer i Hæren i dag, og det vil kræve en helt ny doktrin at introducere det. Alligevel anbefaler forsvarsledelsen det i sit oplæg til det kommende forsvarsforlig til “fleksibel indsættelse”. Forsvarschef Flemming Lentfer og brigadegeneral Henrik Lyhne ser meget forskelligt på begrebet.

Hvem har den afgørende indflydelse på, hvordan politikerne skal indrette Hæren? Er det Nato? Chefen for Hærkommandoen? Eller forsvarschefen, som for nuværende hedder Flemming Lentfer med en baggrund i Flyvevåbnet? Spørgsmålet er blevet ganske aktuelt op til forhandlingerne om den første delaftale i det netop indgåede...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

3 KOMMENTARER

guest
3 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Jens Nielsen
Læser
Jens Nielsen
14. september 2023 16:35

Kommentar til frontlinien interview med forsvarschefen
Jeg ved godt at jeg altid er negativ indstillet over for forsvarschefen i mine kommentarer.
Men det er der alså en grund til, synes jeg?
Forsvarschefen fatter jo simpelthen ikke at tiderne ER skiftet, efter at Rusland invaderede Ukraine.
Danmark kan ikke længere bare kan skide på NATO`s styrkemål sådan som vi har gjort i mange mange år.
Tiden er IKKE til at opfinde nye danske løsninger – som f.eks “ specialinfanteri” for som sædvanlig at spare penge.
Nej, Vi skal bare se at komme igang med at få bestilt et passende antal nye infanterikampkøretøjer (IKK CV90) fra Sverige og nye leopard 2 A8 kampvogne med APS fra Tyskland.
Er det dyrt? Ja,det er mega dyrt, men der er ingen vej uden om, Danmark ligger som vi har redt – på grund af vores massive besparelser i de sidste 25 år, så har vi simpelthen ikke nok infanterikampkøretøjer og kampvogne til at opfylde NATO’s styrkemål.
Og vi SKAL opfylde NATO’s styrkemål for den tunge brigade, så bare sæt igang.
Vi er jo allerede langt bagud og har brug for politisk handling NU.
Så få nu sat den forsvarschef på plads kære politiker!!
Forsvarschefen har jo ret, så langt at vi også skal have FLERE artilleri og raketkaster og også have nye kapaciteter som f.eks droner ( Sky Guardian og Sea Guardian ).
Men vi skal IKKE droppe at købe flere infanterikampkøretøjer og Leopard 2 kampvogne, sådan som forsvarschefen drømme om.
Nej, jeg tror at forsvarschefen godt kan se, at selv med de 143 milliarder nye kroner i forsvarsforlig 24.
Så rækker de ikke til alle de investeringer i mere ATMOS artilleri, PULS raketkaster, flere F 35 fly, Nye patruljeskibe, Nye fregatter til Arktis og flere kampvogne og IKK m.m.
Som forsvaret er nødt til at anskaffe sig nu for at opfylde kravet fra NATO til NATO’s styrkemål.
Og så har jeg slet ikke nævnt MIDLIFE Update af vores nuværende 5 fregatter, nye investeringer i langt flere missiler som f.eks SM3 og SM6 + STRIKE kapaciteter til missilbrøndende i søværnet + langt mere ammo til alle våbensystemer på tværs af forsvaret ( Hvilket er enormt dyrt).
Så hvad gør så en mand, som uden tvivl har en forkærlighed for flyvevåbnet (Forsvarschefen kommer jo fra flyvevåbnet ) jo, han spare på det tunge materiel ( som virkeligt er dyrt) til Hæren og opfinder et nyt begreb som f.eks “ specialinfanteri” så der er råd til at få købt nogle flere F35 fly. ( hvilket vi virkelig også har brug for).
Smart ikke!!! Problem løst.
Øhh, nej, det er bare dumt og dybt skadelig for forsvaret og dermed for Danmarks sikkerhed – bare sådan at “ opfinde” en ny enhed som “ specialinfanteri” som slet ikke passer ind i NATO’s styrkemål og doktrin.
I de 2 interview i Frontlinien, så er der vist ikke nogen tvivl om hvem som er fornuftens stemme og som kan hans metie – det er nemlig næstkommanderende i Hæren Henrik Lyhne.
Hvorimod at vores nuværende forsvarschef Flemming lentfer i interviewet fremstår svævende og ukonkret og som en der vil skide på NATO’s styrkemål og som vil lave anbefalinger om indkøb af våbensystemer til politikerne som IKKE overholder NATO’s retningslinjer og krav til styrkemål – således at vi danskere igen igen ikke vil implementere det som vi faktisk selv har været med til at bestemme i NATO?
Få nu afviklet den forsvarschef som nægter at se i øjenene, at dansk forsvars køreplan MÅ OG SKAL være at få implementeret NATO’s styrkemål absolut hurtigst mulig – og det inkludere alså også at vi køber flere IKK og kampvogne m.m.
Og få så ansat en forsvarschef som er på linje med vores politiker og NATO’s styrkemål, det andet holder alså ikke i længden.
Med venlig hilsen
Jens

Niels B E Sørensen
Læser
Niels B E Sørensen
14. september 2023 19:01

Helt enig Jens Nielsen.
Forsvarschefen er jo blot en spejderdreng der fulgte i skørterne på Trine Bramsen.
Få nu en voksen mand til denne post.

Finn Andersen
Læser
Finn Andersen
27. oktober 2023 9:30

Det er vanvittigt at der skal udelukkes det ene frem for det andet, det er så typisk dansk få nu bare sat igang luftvåben, hær, søværn og hjv. Vi skal altid hører det pladder med de skal have og de skal ikke have hvilket leder hen til ” Jamen så kan der jo spares” og tung enhed ja tak for når og hvis ballonen går op skal vi kunne brække næsen på den nation som forsøger.