spot_img

Gunner Arpe fratræder på eget initiativ sin stilling som chef for Hærkommandoen

OPDATERET: Chefen for Hæren har på eget initiativ valgt at fratræde sin stilling som chef for Hærkommandoen. Gunner Arpe Nielsen har accepteret en frivillig degradering og skifter den 1. april til en stilling som brigadegeneral og vicechef i Udviklingsstaben i Forsvarskommandoen.

Generalmajor Gunner Arpe Nielsen vil ikke længere være chef for den danske hær. Den 1. april skifter han både kontor og titel, når han flytter tjenestested fra Karup til København. Her skal han fremover være vicechef for Udviklings- og Planlægningsstaben og dermed være med til at udvikle fremtidens forsvar.

Det opsigtsvækkende jobskifte kommer efter flere måneder med interne uroligheder og...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Et kriseramt Boeing retter blikket mod Europa og udvider på hjemmebanen

Abonnement
REPORTAGE: Boeings civile forretning står i problemer til halsen, men koncernens forsvarsgren øjner store salg til et oprustningsvilligt Europa. Senere på måneden viser Boeing sine produkter frem på flyshowet i Farnborough, og som en del af optakten inviterede flygiganten OLFI og en række andre europæiske og amerikanske forsvarsmedier på...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

7 KOMMENTARER

guest
7 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Jeppe Plenge Trautner
Læser
Jeppe Plenge Trautner
28. februar 2024 12:03

Set udefra virker den lukkede proces bag forliget til at skabe mærkelige resultater. Gammelt tankegods fra før 2022-krigen, underkendelse af militær indsigt, materiel-anskaffelse med minimal relation til nutidens behov, fortsat ødelæggelse af især Hæren plus nær handlingslammelse.

Det er dyb politisk mistro til Forsvarets ledelse, når 35 civile konsulent-rapporter og ikke militær faglighed skal være grundlaget for fremtidens forsvar.

Det virker sandsynligt, at chefen for Hæren, en yderst professionel general, gik af for ikke at blive yderligere associeret med den mislykkede forligsproces.

Gid også Danmark snart gives en åben proces om Forsvaret og forliget, så vi igen kan få fagligheden frem og vurderingerne gjort gennemskuelige.

John Dalby
Læser
John Dalby
28. februar 2024 13:14

Hvor er det befriende, at konstatere, at der findes generaler, der ikke bare accepterer alle de udmeldinger, der kommer ovenfra og som man mange gange kan føle bliver trukket ned over hovedet på een som en sommerhat.

Birger Mejlholm
Læser
Birger Mejlholm
28. februar 2024 21:35

For mig bliver det mere og mere tydeligt, at forsvarschefens oplæg til forliget rammer helt ved siden af skiven. Først undsagde ministeren oplægget, og nu har chefen for hæren også fået nok.
Lad os håbe, at forsvarschefen bliver den næste, der – frivilligt eller ej – forlader stillingen.

Philip L Engelholm
Læser
Philip L Engelholm
28. februar 2024 15:53

Hej Jeppe,
Blot et afklarende spørgsmål: som jeg forstår det, er der ikke tale om 35 analyser fra konsulenthuse. Der er tale om 35 analyser, hvoraf et mindre antal vil blive gennemført af konsulenter, mens størstedelen vil være in-house. Har du anden indsigt end dette?

Jeppe Plenge Trautner
Læser
Jeppe Plenge Trautner
1. marts 2024 8:47

@Philip L Engelholm
Du har helt ret, de 35 nye analyser skal komme fra både Forsvaret og civile konsulenter, min fejl. Stadigvæk, ønsket om dem ligner en kritik af eller mistillid til forligsforberedelsens kvalitet. Trist.

Peter Birk
Læser
Peter Birk
2. marts 2024 10:51

Jeg tænker på, hvad der ville være sket i en privat virksomhed, hvis bestyrelsen havde bestilt et vurderingsgrundlag og direktionen havde leveret et fuldt færdigt oplæg. Jeg tror ikke bestyrelsen havde fået bonus det år.

Poul Bjerrum
Læser
Poul Bjerrum
2. marts 2024 17:33

I går fyldte Lentfer 60 år …