spot_img

Anders Rex forlader både Washington og Forsvaret for at blive direktør i Naviair

Debatindlæg

Debatindlægget er udtryk for skribentens egne holdninger.

Den danske lufttrafiktjeneste Naviair har per 1. november ansat generalmajor Anders Rex som ny administrerende direktør. Han var ellers lige tiltrådt stillingen som forsvarsattaché i Washington.

Han var lige tiltrådt som dansk forsvarsattaché i Washington den 15. juni, og nu kan han allerede begynde at pakke sine kufferter igen. I en pressemeddelelse oplyser den danske lufttrafiktjeneste Naviair, at den har ansat generalmajor Anders Rex med flyvernavnet ERA som ny administrerende direktør per 1. november.

Naviairs nye bestyrelsesformand er Flemming Jensen, der er koncernchef for DSB og tidligere koncerndriftsdirektør i SAS. Han har selv otte års erfaring som jagerpilot i Flyvvåbnet ved Eskadrille 723 på Flyvestation Aalborg, og han glæder sig over ansættelsen af Anders Rex.

“Anders har stærke ledelsesmæssige kompetencer, som kan skabe ro og tillid i og omkring Naviair. Samtidig er han en stærk profil, som kan udvikle virksomheden i forhold til de store spændende opgaver, der ligger foran Naviair, herunder opbygningen af en ny kontrolcentral i Grønland. Vi glæder os til at byde velkommen til Anders og ser frem til samarbejdet,” siger Flemming Jensen.

Naviair har søgt en ny topchef siden 31. marts

Anders Rex er den tredje nye topchef i løbet af blot fem år. Den 1. maj 2018 tiltrådte Carsten Fich stillingen som administrerende direktør i Naviair, hvor han afløste Morten Dambæk, der havde valgt at gå på pension efter 17 år som chef for lufttrafiktjenesten. Carsten Fich forlod stillingen den 31. juli 2022, og herefter var Claus Baunkjær i spidsen i otte måneder inden sin afsked den 31. marts. Siden har Naviair været på udkig efter en ny administrerende direktør.

Naviair har siden coronapandemien haft store udfordringer med flyvelederkapaciteten, hvilket var årsag til en lang række forsinkelser og aflysninger i flytrafikken i Københavns Lufthavn i løbet af foråret og forsommeren. I mellemtiden har finansdirektør Mads Kvist Eriksen været konstitueret som administrerende direktør for det statsejede selskab, men fra den 1. november bliver det 53-årige Anders Rex, der kan tage plads i chefstolen.

“Jeg er først og fremmest glad for og stolt over den tillid bestyrelsen har vist mig med denne udnævnelse. Jeg glæder mig til samarbejdet med de mange dygtige medarbejdere og fagligheder i Naviair. Sammen står vi over for en stor opgave med at sikre og udvikle den samfundskritiske infrastruktur, som Naviair har ansvaret for at drive. For mig at se ligger der i stillingen den helt rette kombination af ledelse og luftfart,” udtaler Anders Rex.

Den nye Naviair-direktør har en rang af generalmajor i Forsvaret og har tidligere været chef for Flyvevåbnet.

Andre læste også

Før eller siden er vi nødt til at sende Nato-tropper til Ukraine

DEBAT: Folk, der advokerer for en total ukrainsk sejr, må kalibrere deres retorik og strategi, for den kommer ikke, medmindre Nato engagerer sig militært i Ukraine, skriver debattør og historiestuderende Kasper Valentin Poulsen. Der er i sandhed sorte skyer over Ukraine i disse måneder. Både præsident Volodymyr Zelenskyj og hans...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

2 KOMMENTARER

guest
2 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Peter Beck Rasmussen
Læser
Peter Beck Rasmussen
4. august 2023 7:10

En gevinst for NAVIAIR, men et tab for Forsvaret !

Wedell Christensen
Læser
Wedell Christensen
1. august 2023 18:45

Tillykke til NAVIAIR.