spot_img

Ellemann skal ikke videre – han skal hjem

ANALYSE: Tirsdag trak Jakob Ellemann-Jensen sig som vicestatsminister, økonominister og formand for Venstre for endegyldigt at forlade dansk politik. Som tidligere soldat gjorde han Forsvaret en bjørnetjeneste ved at vælge Forsvarsministeriet i den nye SVM-regering. Med sin exit lider hans elskede forsvar endnu mere skade, fordi Troels Lund Poulsen må forventes at stoppe som forsvarsminister i løbet af de kommende uger.

I krig taler man ofte om collateral damage, hvilket bedst kan oversættes til utilsigtede følgeskadesvirkninger. Da Jakob Ellemann-Jensen tilbage i december skulle besætte en ministerpost som kommende vicestatsminister, lyttede han til sit hjerte og valgte...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

Kommentér artiklen ...

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Morten Rasmussen
Læser
Morten Rasmussen
30. oktober 2023 15:32

Jeg har altid syntes godt om Jacob Ellemann, men må desværre konstatere at jeg ikke rigtigt kan finde nogen huller i ovenstående analyse.

Man kan håbe at Troels Lund Poulsen fortsætter på posten, men håb er som bekendt en meget usikker strategi.