spot_img

Jakob Ellemann-Jensens valg med hjertet risikerer at blive hans eget Waterloo

ANALYSE: Jakob Ellemann-Jensen får svært ved at indfri de tårnhøje forventninger, der knytter sig til ham som landets nye forsvarsminister. Hans første uge i embedet tegner ikke godt for åbenheden, og nu venter et arbejdspres af en anden verden. Flere sager vil kræve et opgør med nogle af Ellemanns socialdemokratiske kollegaer i regeringen. Kan han stå distancen?

Han missede en oplagt mulighed. Jakob Ellemann-Jensen har ikke været minister i en uge, og allerede nu kan man læse en del ud af Venstre-formandens første optrædener. Mandag rejste han til Letland for at deltage i et møde i det britisk ledede samarbejde Joint Expeditionary Force, som i Riga skulle beslutte sig for...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Forsvaret er ramt af sin egen bemandingssucces

Abonnement
INTERVIEW. Når Forsvaret fattes penge, har det blandt andet at gøre med uventet succes på bemandingsfronten, fortæller viceforsvarschef Kenneth Pedersen. Han forstår soldaternes frustrationer over tvungen afspadsering, ansættelsesstop og mangel på basale fornødenheder, men maner til besindighed. Det er nødvendigt at slå bremserne i, så tempoet er afstemt med...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

3 KOMMENTARER

guest
3 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Mickei Reinhold Jacobsen
Læser
Mickei Reinhold Jacobsen
21. december 2022 22:13

Som Redaktøren ganske rigtigt påpeger, så er de fremtidige arbejdsmængder for Jakob Ellemann-Jensen, noget som vil få enhver ledelseskonsulent til at snappe efter vejret…
Og uanset JEJ gode intentioner, vil han ikke kunne nå det hele. Derfor vil mange dagligdags beslutninger sandsynligvis blive klaret af departementet.

Derfor ligger der potentielt en masse møgsager og venter på en kommentar fra ministeren. For ikke at tale om §20 spørgsmål/politiske samråd.
Netop departementets håndtering af kritiske sager, har ikke ligefrem været blændende, hvis man er det mindste bagudskuende…!
Man må forudse en spændende tid, hvor medier som OLFI, nærmest bare kan læne sig tilbage og vente på at sagerne lander i turbanen af sig selv.

Desværre så er den store taber hverken Regeringen eller JEJ, men Forsvarets personel og den danske befolkning, som igen må se til mens deres sikkerhed bliver negligeret i politikernes taburet leg.

For at citere Jul på Vesterbro: “De kunne godt udvise lidt mere respektering”!, af befolkningen og de mennesker som i sidste ende, skal repræsentere landet ude i den skarpe ende.

Tage Andersen
Læser
Tage Andersen
22. december 2022 13:13

Ja men han er vel som kaptajn af reserven og med krigserfaring vel den idelle kandidat til posten, ligesom det ville være fint med en reservelæget til sundhedsministeriet, så beslutninger bliver taget med hjertet i stedet for med økonomiske betragtninger.

Peter Nielsen
Læser
Peter Nielsen
21. december 2022 6:55

Men måske kan han få sin vilje om reorganisering – på trods af modstand fra Vammen?