spot_img

Hvis presset på Ellemann var stort før, er det kun vokset siden hans stressmelding

ANALYSE: Når Jakob Ellemann-Jensen i dag vender tilbage fra sin sygeorlov i jobbet som forsvarsminister, skal han som det første håndtere møgsagen om indkøb af artilleri i januar. Ingen skal imidlertid forvente nogen fyringer, for ifølge kilder handler sagen først og fremmest om dårlig kommunikation. Problemerne for Ellemann stikker langt dybere end det.

Velkommen tilbage. Sådan vil de sige i departementet, når Jakob Ellemann-Jensen i dag vender tilbage som forsvarsminister. I regeringstoppen vil statsminister Mette Frederiksen (S) ønske ham velkommen tilbage som vicestatsminister, og i Venstre vil de byde Ellemann velkommen tilbage som formand.

Til gengæld må man gå ud...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

3 KOMMENTARER

guest
3 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Lars Wismann
Læser
Lars Wismann
1. august 2023 12:05

Forsvarsminister Jakob Ellemann Jensen bør som opgave nr. 1 fyre forsvarshef Flemming Lentfer om ikke for andet så for tjenesteforsømmelse. Danmark fortjener en forsvarschef, der kan udtrykke sine egne meninger om, hvad der skal til for at løse følgende opgaver: 1) Fastholdelse af værnenes stampersonel, 2) Hvad ønsker forsvaret sig med den fremtidige værnepligt om der overhovedet skal være en værnepligt, 3) Hastigheden i materielindkøb, 4) Genopretning af nedslidningen på de kr. 38 mia., 5) En åbenlys og oprigtig opfordring til at værnscheferne og andre i forsvaret begynder den offentlig debat om, hvad vi har brug og hvor hurtigt.
Vi skal væk fra et Forsvar, hvor officererne og andre med indsigt agerer som dikkende lammehaler. Der skal handles nu og tidsfaktoren står højt på min prioriteringsliste. Vi har tidligere i løbet af få år fra 1949-1953 kunnet genopbygge en reel militærmagt i Danmark. Kunne vi dengang, så kan vi også i dag.
Lars Wismann, SØ-kadet 1977-1978, sponsor til og rundviser på skibene på Holmen.

Jakob Henius
Læser
Jakob Henius
2. august 2023 6:54

Lars Wisman, din sammenligning med den danske oprustning 1949-53 holder ikke.

Vores oprustning dengang skete midt i en global nedrustning (efter 2. Verdenskrig), hvor der var rigeligt med – delvist udtjent – militært isenkram, som Danmark kunne overtage. Meget af det endda gratis (Marshall-hjælpen).

For det andet var arbejdsløsheden væsentligt større dengang, hvorved det var lettere for Forsvaret at rekruttere og fastholde.

For det tredje var den forholdsmæssigs stykpris for militære materielsystemer langt mindre i 1949, fordi systemerne var langt mindre avancerede. Af samme grund var tidsforbruget i f.m. test af sammenlignelige systemer inden anskaffelse tilsvarende mindre.

Situationen i dag er på samtlige parametre den omvendte. Derfor tager mange ting desværre længere tid i dag end dengang – hvor meget man end kunne ønske sig det anderledes.

Morten Knorborg Poulsen
Læser
Morten Knorborg Poulsen
3. august 2023 14:28

Alt sammen rigtigt, men forklarer ikke hvorfor det tilsyneladende er så meget sværere og tager så meget længere tid for DK at gennemføre oprusningen sammenlignet med vores allierede.
Der er meget der tyder på at den nuværende forsvarsledelse har en stor del af ansvaret for forsvarets ringe tilstand og de mange skandaler og det er derfor helt naturligt at sætte spørgsmålstegn ved om de nu også er de rigtige personer til at stå i spidsen for den kommende oprustning.