spot_img

Nyopført F-35 Campus i Skrydstrup kræver millioner afsat til kunst og udsmykning

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse har brugt et anseeligt millionbeløb på at udsmykke Forsvarets installationer, og senest er den nye campus til F-35 på Flyvestation Skrydstrup blevet udsmykket med “Himlens Haver” til tre mio. kr. Årsagen er det statslige kunstcirkulære, hvis bestemmelser hverken ejendomsstyrelsen eller nogen anden offentlig myndighed kan undslå sig. En dispensation kan være på vej.

Flyvevåbnet modtog for nylig de første eksemplarer af det længe ventede F-35-kampfly, som bliver hjemmehørende i Danmark. Til at huse flyene har Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse (FES) opført det såkaldte F-35 Campus på Flyvestation Skrydstrup.

F-35 Campus er en...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Bidens alderdom og talefejl overskyggede Nato-topmødet i Washington

Abonnement
ANALYSE: Nato-topmødet i Washington afslørede, at Nato nok står mere samlet og stærkere end i mange år. Men fremtiden afhænger helt af det amerikanske præsidentvalg i november, og derfor var alle øjne rettet mod den amerikanske præsident. Løfterne til Ukraine fra topmødet er massive. Men den økonomiske støtte er...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

5 KOMMENTARER

guest
5 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Thomas Madsen
Læser
Thomas Madsen
17. oktober 2023 13:53

Som sådan ser jeg ikke et problem i at der bruges midler på kunstværker, så længe de har en relevans i forhold til Forsvaret. Et godt eksempel finder jeg i det værk, der er blevet opstillet på dragonkasernen, som dette medie tidligere har skrevet om. Denne skulptur er med til at minde om historien, og at vi alle kommer af noget, der binder os sammen. Problemet opstår, når hverken soldater eller andre borgere kan se sammenhængene mellem værket og Forsvaret.
Et andet eksempel på god brug af midlerne kunne være de store bataljemalerier, der stolt pryder væggene i div. messer rundt om på Forsvarets garnisoner. Disse er med til at vise historien og gøre den levende på en måde, som intet andet medie har kunnet måle sig imod. Ved disse malerier kan såvel menig mand som generalen stoppe op og lade sig føre tilbage til en tid, et sted, et menneske, som der så smukt står på monumentet på Kastellet.
Der er med andre ord altid blevet lavet og bestilt kunst, der viser Forsvaret og Forsvarets personel. Om det er en Dragon på hesteryg, som kæmper sin sidste kamp. Et orlogsskib, der sænker dele af den svenske flåde eller en patrulje i Afghanistan, ja så tror jeg i grunden, at det er en god måde, hvorpå vi i nutiden og for eftertiden har noget fysisk, der kan samle og inspirere.

Henrik Gormsen
Læser
Henrik Gormsen
19. oktober 2023 16:45

Google: kunst cirkulæret. Her kan man se at der skal sættes 1,5 % af håndværker udgifterne af til kunst. Hvad er problemet ???

Søren Kring
Læser
Søren Kring
18. oktober 2023 14:47

De har jo brugt 5 millioner på et kunst værk. En hul F35 attrap… Hvad med at bruge pengene på de borgere, der lever i et støjhelvede? På arbejdspladser må man kun udsættes for 80 dB, men hjemme skal man tåle 99,9 dB…

Poul Juul
Læser
Poul Juul
18. oktober 2023 13:23

Vores kultur, herunder kunst, er den eneste grund til, at vi skal opretholde et militært forsvar, og om fornødent kaste os ud i en krig for at forsvare vores værdier. Det slog allerede Churchill fast.
Det er i orden at diskutere kunst og kultur, det er formålet med det.
Men at sætte spørgsmålstegn ved, om der skal være kunstnerisk udsmykning ved forsvarets etablissementer er noget kun FILISTRE gør.