spot_img

»Landet er fortabt, fordi det er styret af venstreorienterede formningslærertyper«

Det statslige kunstcirkulære tvinger Forsvaret til at bruge millioner på kunst, alt imens landets soldater mangler basale fornødenheder og bedre indkvarteringsforhold. Holdningen til cirkulæret splitter dog politikerne – Liberal Alliance og Dansk Folkeparti ønsker det helt afskaffet, mens Socialdemokratiet og De Konservative ønsker det bibeholdt.

Forsvaret skal bruge millioner på kunst, mens meget andet halter. Våben, ammunition, køretøjer, forbedret indkvartering og moderne træningsfaciliteter er blot noget af det, som soldater og repræsentanter løbende har gjort opmærksom på, at de mangler. Pengene skal ikke bruges på funktionsløst kunst, når man står i den mest...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

5 KOMMENTARER

guest
5 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Mickei Reinhold Jacobsen
Læser
Mickei Reinhold Jacobsen
24. oktober 2022 23:03

Man kan godt blive nervøs, når så mange politikere, med indflydelse på bevillingerne til Forsvaret, vælger at prioritere bygningers udseende og hvor inspirerende de er for de ansatte, i en tid hvor man reelt ikke kan banke et billede op på væggen, da denne er så ustabil at man risikere at hammeren ryger direkte igennem…

Inden vi begynder at tale kunst, inspirerende omgivelser og æstetik for øjet og sjælen, skulle vi måske starte med at sikre, at de ansatte overhovedet har bygninger de kan være i uden at blive syge!
Indeklimaet er generelt så ringe, at man risikere påvirkning af svampesporer førend man får lise for sjælen ved at kigge på kunstværket på væggen.
Vejene man færdes på er så hullet og dårligt vedligeholdt, at man om sommeren risikere at ryge i et jordfaldshul, mens man om vinteren kommer hurtigst frem på skøjter, da der er mere islag end der er asfalt.

Men selvfølgelig skal “alle de gæster” der vader ind og ud af Forsvarets tjenestesteder have noget pænt at se på. På samme måde som de ansatte skal have noget der fjerner deres opmærksomhed fra manglende materiel og dårlige omgivelser.

Uanset hvad, så viser de politiske reaktioner at der stadig ikke er nogen der tager Forsvaret alvorligt! Og skulle man være i tvivl, så læs hvad der udtales.
Hver gang der henvises til andre steder i samfundet som også mangler midler, eller når der loves forbedringer ude i fremtiden, så er det politiske overspringshandlinger som kun har et formål, nemlig at bortlede vores opmærksomhed fra, at politikerne ikke har nogen ide om hvordan de skal rette op på den katastrofale situation som vi står i.

Og derfor er en debat om et kunstcirkulære et velkomment indspark for politikerne, da de så ikke skal forholde sig til de virkelige problemer.

Jens Nielsen
Læser
Jens Nielsen
23. oktober 2022 19:41

Til Rasmus Jarlov. Kan du ikke selv høre, hvad det er, du siger? I en økonomi, hvor Forsvaret ikke engang har råd til at udruste soldaterne, købe ammo, og alle kasernerne er ved at falde ned om ørene på soldaterne, så synes du, at det er en fantastisk ide at bruge millioner til kunst på kasernerne. Det er en ommer, Jarlov.
Venlig hilsen, Jens Nielsen

Per Saugmann
Læser
Per Saugmann
23. oktober 2022 14:50

Rasmus Jarlov har vist problemer med at prioriterer.

Sidst ændret 1 år siden af Per Saugmann
Lars Dalgas
Læser
Lars Dalgas
18. marts 2023 8:34

Måske man skulle udruste Jarlov og Jensen med hver sit staffeli næste gang der er politikerbesøg i Ukriane?
Så kan de bruge staffeli’erne i stedet for de skudsikre veste andre bliver udrustet med.

Henrik Zetterquist
Læser
Henrik Zetterquist
16. marts 2023 14:22

Forstår det ikke, der er da kaserner, der er pæne og velholdte. Se bare på Sjælsmark og Sandholmlejren!