spot_img

Forsvaret tvunget til at bruge millioner på kunst, mens soldater mangler næsten alt

Rundt om på Forsvarets tjenestesteder mangler enhederne alt fra våben, ammunition og køretøjer til materiel, tidssvarende indkvartering og moderne træningsfaciliteter. Samtidig bruger Forsvaret millioner af kroner på kunst grundet et cirkulære fra 1970’erne. Det vækker kritik blandt soldater.

Det kan måske virke uforståeligt at bruge millioner af kroner på kunstværker, mens det halter med basale soldaterfornødenheder som ammunition, reservedele og personlig udrustning. Det gør det øjensynligt også for de soldater, der løbende henvender sig til OLFI eller deler deres undren over nye kunstinstallationer på Forsvarets etablissementer med kolleger og meme-sider på sociale...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Et kriseramt Boeing retter blikket mod Europa og udvider på hjemmebanen

Abonnement
REPORTAGE: Boeings civile forretning står i problemer til halsen, men koncernens forsvarsgren øjner store salg til et oprustningsvilligt Europa. Senere på måneden viser Boeing sine produkter frem på flyshowet i Farnborough, og som en del af optakten inviterede flygiganten OLFI og en række andre europæiske og amerikanske forsvarsmedier på...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

5 KOMMENTARER

guest
5 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Peter Trock-Jansen
Læser
Peter Trock-Jansen
27. oktober 2022 11:13

I en situation hvor Forsvaret har manglet milliarder i mange år er det nærmest patetisk at forsvare at der fra det offentlige anvendes millioner på kunst. Jeg ved godt at det er et lovkrav, men det bliver det ikke mere tåbelig af. Det har intet med Rindalisme at gøre. Vi har bare ikke råd til “frås”.

Claus Ringberg
Læser
Claus Ringberg
23. oktober 2022 15:46

Det er jo ikke sådan at det er ‘enten eller’. Det er et ‘både og’. Kunst skal lave den forstyrrelse som medvirker til læring, udfordrer nysgerrighed, giver kreativitet, stemning og samtalegrundlag. Hvis det mangler bliver dagen grå og kedelig. Det oplevede bedst da DDR eksisterede og man rejste mellem øst og vest. Det er egentlig ikke det økonomiske aspekt, for man kan og bør ikke klandre kunsten for at være årsag til manglende eller dårlig vedligehold. Måske skal man forsøge at holde skæg og snot for sig.

Poul Juul
Læser
Poul Juul
26. oktober 2022 12:32

Så slog Rindalismen igennem hos OLFI, hvor journalister helt uden sagkyndig hjælp bedømmer kunstværker. Hvor dybt kan populismen synke?

Kasper Junge Wester
Kasper Junge Wester
26. oktober 2022 13:28

Kære Poul

Jeg er helt uenig. Vi skriver en artikel på baggrund af interviews (og samtaler til baggrund) med soldater, der stiller spørgsmål til formålstjenligheden af at bruge penge på kunst, mens vedligeholdelsen af træningsfaciliteter, indkvartering mv. mange steder er forsømt. Derefter forklarer vi sagens rette sammenhæng, som er, at kunstcirkulæret dikterer, hvor mange penge der bliver brugt. Jeg mener også, at du rammer ved siden af skiven ved at påstå, at vi bedømmer de omtalte kunstværker – det er ikke OLFIs rolle at være smagsdommer.

Bh,
Kasper Wester

Mogens Havnsøe
Læser
Mogens Havnsøe
21. oktober 2022 8:41

Synes det er rigtig fint, at det er en regel ved statslige byggerier, at der bruges penge på kunst. At søge fravigelse fra det, synes jeg er bagstræberisk.