spot_img

Hærens kampkøretøjer mangler natudstyr og kan ikke operere taktisk i mørke

Et fejlbehæftet kørekamerasystem forhindrer i praksis mange af Hærens køretøjer i at køre om natten. Det forklarer flere af hinanden uafhængige kilder til OLFI. I Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse ønsker man af hensyn til den aktuelle sikkerhedspolitiske situation hverken at be- eller afkræfte oplysningerne.

Det står i forvejen skidt til med en stribe af Hærens køretøjer. Infanterikampkøretøjerne – de såkaldte IKK’er – er ramt af kilometerbegrænsninger og holder ofte stille grundet nedslidning. Problemerne med køretøjerne er imidlertid flerfoldige og involverer også de såkaldte kørekameraer, der blandt andet har til formål at muliggøre...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Forsvaret er ramt af sin egen bemandingssucces

Abonnement
INTERVIEW. Når Forsvaret fattes penge, har det blandt andet at gøre med uventet succes på bemandingsfronten, fortæller viceforsvarschef Kenneth Pedersen. Han forstår soldaternes frustrationer over tvungen afspadsering, ansættelsesstop og mangel på basale fornødenheder, men maner til besindighed. Det er nødvendigt at slå bremserne i, så tempoet er afstemt med...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

3 KOMMENTARER

guest
3 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Morten Knorborg Poulsen
Læser
Morten Knorborg Poulsen
4. december 2022 18:16

Ja ja man får hvad man betaler for, og det her er hvad der sker når laveste pris altid er den eneste styrende parameter i Forsvarets materielvalg. Den største skandale her er ikke engang de italienske kørekameraer af tvivlsom kvalitet, men at vi , som stort set det eneste land i NATO, valgte et Vehicle Situational Awareness System UDEN 360° termisk overblik. Dvs at sidekameraerne kun virker i daglys og derfor er tæt på ubrugelige. Det var et system der udelukkende blev købt fordi det var 1. billigt 2. Danskproduceret. Og nu hænger Hæren igen på et inferiørt system der så ovenikøbet ikke virker.
Det værste er dog det økonomiske aspekt. Hvor bliver pengene af ? …..Forsvaret har i perioden 2018-2022 haft et materielbudget på over 15 miliarder kroner. På trods af det anseelige budget har man kun gennemført nogle små anskaffelseprojekter til en brøkdel af budgettet mens der ikke har været foretaget et eneste større materielindkøb i indeværende forligsperiode, Det er derfor aldeles uvist hvad pengene så er brugt til.
Med de ekstra penge der er blevet tilført i det nuværende forlig burde der have været tilgået Forsvaret en strøm af nyt materiel og kapaciteter,våben, ammunition, forsyninger , reservedele osv, men man har INTET at vise for pengene . Det hænger simpelthen ikke sammen.

Palle Randløv
Læser
Palle Randløv
21. december 2022 15:52

En stor del af pengene går vel til tys-tys indkøb som vi kan sende videre til Ukraine. Ikke at jeg under dem at få noget materiel, men vi skal jo ikke tømme butikken så vi ikke har noget selv….

Flemming Hakon Laursen
Læser
Flemming Hakon Laursen
4. december 2022 10:16

Typisk Dansk jenserne køre rundt i skrammel vogne og har udstyr fra forrige århundrede.

Dengang jeg var inde var vores T37 udstillet på Imperial War Museum..
Kun det bedste udstyr er godt nok…
Dem der beslutter hvad der skal køres ind skal sendes en tur til Ukraine pronto..