spot_img

Hæren har kun 14 operative kampvogne – småfejl koster måneder på værksted

En rigid garantiaftale og langstrakte, bureaukratiske fejlmeldingsprocesser tvinger ellers velfungerende kampvogne til at blive holdende i garagen. Aktuelt kan Panserbataljonen ved Jydske Dragonregiment blot stille med en enkelt operativ eskadron, hvilket giver anledning til voldsom irritation blandt soldaterne.

For nylig måtte forsvarschef Flemming Lentfer erkende, at flere centrale initiativer i det igangværende forsvarsforlig må udskydes til næste forligsperiode på grund af manglende midler. Et af de udskudte tiltag er oprettelsen af en tredje kampvognseskadron, som skulle have suppleret de eksisterende to ved Jydske Dragonregiments panserbataljon i Holstebro.

Imidlertid kniber...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

5 KOMMENTARER

guest
5 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Anders Bandholm
Læser
Anders Bandholm
17. februar 2022 11:30

Synes det er uheldigt at soldaterne i bataljonen udtaler sig så specifikt om antal operative kampvogne. Selvom det samlede antal vogne i dk er kendt, er det efter min mening udtryk for en vigende forståelse for den grundlæggende militære sikkerhed, herunder infomationssikkerhed. Den viden man som ansat i Forsvaret ligger inde med, skal ikke bruges en til en for at fremme en sag i pressen.

Når det så er sagt…Den anden side af sagen er så at arbejdsgiver også bør reflektere over hvorfor de ansatte soldater føler behov for at kommunikere så åbent om specifikke militære forhold.

Palle Randløv
Læser
Palle Randløv
17. februar 2022 14:45

Selvfølgelig er det uheldigt at oplyse antallet at operative kampvogne, men det er den eneste måde problemet kan beskrives på – ganske som KW påpeger. Har selv siddet i en situation og fået på puklen for at gå offentlig med et forsyningsproblem. I det tilfælde var det puljekøretøjer der ikke kunne køre grundet mangel på pærer til forlygter (H-1 + H-7), det endte med at jeg brugte små 1500 kroner på pærer i supermarkedet for at få køretøjerne på landevejen. Ganske vist ikke et problem i samme størrelse men vores nuværende depot og lager struktur border ikke for ændringer, bare se på problemerne omkring ammunition. Det er jo ikke bare på kampvognsiden tåbelige garantiaftaler spænder ben.
(fik vist blandet tingene lidt sammen men mon ikke kul og koks kan adskilles 🙂

Lars Fløche
Læser
Lars Fløche
30. januar 2023 20:24

Nu er disse for skatteyderne set katastrofalt kritiske og tunge forretningsgange og dermed den håbløst ringe effektivitet i Forsvaret jo ingenlunde en enlig svale af dem, der oftest strander omkring FMI i Pressen.
Der er bestemt ikke noget at sige til, at Forsvarets ansatte har mere end svært ved at se meningen med deres opgaver og at de i stigende grad søger et mere meningsfuldt arbejdsliv udenfor Forsvaret.
Det virker som om, at der slet ingen vilje er fra Forsvarets politiske ledelse og fra den faktiske ledelse til at omstille beredskabet fra den “dvaleposition”, som tydeligvis indfandt sig i årene efter 1989 til den nye omstændighed, at vi nu står overfor andre tider, der kan minde om “alvor”.

thomas aagaard
Læser
thomas aagaard
26. februar 2022 12:39

Det lyder jo til at mange af kampvognene er på værksted pga. af regler om garanti.
Dvs. mange kan jo repareres hvis man er villig til at tilsidesætte garantien. Noget der kunne være en ret god ide den nuværende situation taget i betragtning.