spot_img

1. Brigade har råbt op om frustrationer med materiel og ekstraopgaver i årevis

Tre års ledelsesrapportering fra 1. Brigade til Hærkommandoen giver nu et dybere indblik i, hvorfor Hærens 1. Brigade ikke står klar inden for den tidsfrist, som Danmark har stillet Nato i udsigt. Frustrationer over vakancer, personaleflugt, materieludfordringer og ressourcekrævende bevogtnings- og coronaopgaver skinner igennem rapporterne.

Udfordringerne i forbindelse med opbygningen af 1. Brigade – også kaldet ”Hærens knytnæve” – har været mange, langvarige og svære at navigere i. En ofte alt for lav bemandingsgrad, massive udfordringer med både nyanskaffet og gammelt materiel samt personellets langvarige involvering i henholdsvis Operation Gefion og...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Jørgen Beier
Læser
Jørgen Beier
17. marts 2022 23:50

En brav og dygtig brigadechef, der tør melde klart ud om status og problemer uden hensyn til egen karriere.
Hvor er de ansvarlige mht. opfølgning? Hvorfor skal ansvarlige militære chefer bare ignoreres? Hvorfor har Forsvarschefen ikke fulgt op? – og ikke mindst: Forsvarsministeren? Er det her den moderne linie med “styrelseschefer”, der kun tør sige “JAVEL”?
Hvor trist og beskæmmende.