spot_img

Personelflugt udfordrer Forsvarets evne til at løse sin opgave

Når forhandlingerne om et nyt forsvarsforlig begynder, kommer meget af den politiske debat formentlig til at handle om udeståender på materielsiden. Men Forsvaret har andre akutte problemer, og fagforeningerne råber nu op om tilbagevendende udfordringer med fastholdelse af personel. Lader man stå til, går det ud over den operative opgaveløsning, lyder det.

Forsvaret risikerer snart ikke at kunne løse sine opgaver. Så klar er advarslen fra Jesper Korsgaard Hansen og Tom Block, der er formænd for henholdsvis Centralforeningen for Stampersonel (CS) og Hærens Konstabel- og Korporalforening (HKKF). De to fagforeningsformænd mener ikke, at Forsvaret gør nok for at fastholde sine...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

6 KOMMENTARER

guest
6 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Steen Samuelsen
Læser
Steen Samuelsen
7. december 2021 19:37

Man må se at komme væk fra ideen om at Forsvaret er em koncern der er sammelignelig med en almindelig produktionsvirksomhed, som det blev indført at Nick Hækkerup og Per Ludvigsen.
Forsvaret et en operativ krigsmaskine, som på nogle områder stiller helt andre krav end civile produktionsapparater. Der findes ikke medarbejdere, men soldater, til hvem der stilles krav, der ikke er sammenlignelige med almindelige arbejdspladser i det civile. Soldaterne er en integreret del af Forsvaret, som sammen materiellet, udgør styrken.
Soldaternes værdi er ligefrem proportional med længden af deres uddannelse. Man kan måske grunduddanne en soldat på 12 måneder, men har er først fuldt anvendelig og “indkørt” i sin enhed efter meget længere tid. Soldat er et håndværk, og det er ikke uden grund at andre civile håndværk har en læretid på fire år, det gælder også for soldater. Så når de forlader Forsvaret efter to år er de kun halvt uddannet = et stort tab for Forsvaret.
Erkend at lige som professionelle sportsfolk har deres “levetid” i alderen 20 – 35 år, så gælder det også for mange funktioner i forsvaret, fordi “every man is a rifleman” der skal kunne fungere under hårde fysiske forhold.
Genindfør 35-års kontrakter og CU, det giver mening.

Morten R.
Læser
Morten R.
8. december 2021 3:18

“Forsvaret risikerer snart ikke at kunne løse sine opgaver.”…..
Det punkter jeg alvorligt bange for at vi har passeret for længe siden. Engang var det muligt at se de reelle tal for eksempelvis Hærens kapaciteter. Antallet af soldater i forskellige enheder, antallet af stort set alt. I dag er den officielle hjemmeside klinisk renset for meningsfulde tal, udover at vi har 44 kampvogne af typen Leopard 2 og 19 af de nye 155 mm artilleripjecer. Hvor mange af dem der er uddannet personel til eller hvor mange af dem der reelt er operative, kan man kun gætte om. Resten af informationerne er en gang røg om hvor mange brigader vi har, hvor mange bataljoner der er i en brigade, hvor mange kompagnier der er i en bataljon, hvor mange delinger der er i et kompagni osv. Ligegyldige almindeligheder, som bruges til at fylde spaltepladsen op og sløre at der ikke er noget som kan bruges til noget. Se selv efter. Det er godt skrevet, men desværre en gang varm luft.

Jakob Henius
Læser
Jakob Henius
8. december 2021 18:04

Manglen på arbejdskraft i Forsvaret – og i det øvrige samfund – peger kun i én retning, nemlig indførelse af samfundspligt. Med en “Dit år for Danmark”-ordning for alle unge 18-20 årige – af begge køn – kunne Forsvaret få sit, og resten af samfundet kunne få opfyldt sit skrigende – og stigende – behov for varme hænder, løsning af praktiske og manuelle opgaver, som ingen længere vil påtage sig osv. osv.

Palle Randløv
Læser
Palle Randløv
9. december 2021 14:47

Det er desværre ikke et nyt problem, men et problem der er blevet større gennem de sidste 7-10 år. Soldaterne ved stadig ikke om de får deres løn og tillæg korrekt ved månedens udgang, hvem hulen gide være i krig for Danmark og samtidig skulle bekymre sig om der kommer penge nok ind til at betale huslejen.
Samfundspligt duer ikke i Forsvaret. Grunduddannelse, HRU og rutiner når du ikke bare lige på et år hvis der samtidig skal en udsendelse på 3-5 måneder oveni, så hænger det ikke sammen. Jeg er selv uddannet telegrafist i Søværnet. Kontrakt 4år 9 måneder afsluttet med svendebrev / lærebrev / certifikat. Derefter en 35års korttidskontrakt som endte med civil ansættelse som radiotelegrafist og i dag pensioneret efter 42 år. Det gider folk ikke i dag. Lønnen er måske god nok men du har samtidig pligten til at blive sendt til udlandet og måske ikke komme hjem igen hverken hel eller delvis. Det animerer ikke de unge til at søge ind eller blive.
Tidligere var det ikke ualmindeligt at tage en uddannelse i Forsvaret og blive hængende 5-10 år bagefter, måske endda en langtidskontrakt til 45/60 år, der skal helt andre boller på suppen i dag. Det samme gælder kampsoldaterne, det tager år at uddanne og rutinere en soldat.

Ole Borch
Læser
Ole Borch
13. december 2021 11:24

Jeg er helt enig med Steen S. – lad os få differentieret tjenestetiden og udnytte de yngre og mobile til det, som de er bedre til. Kontraktlig ansættelse på åremål med enten en bonus og/eller CU-rettigheder vil give mening. Sæt eks. kontrakten til 8 år med mulighed for forlængelse i yderligere 5 år.

Jacob Sejersgaard-Jacobsen
Læser
Jacob Sejersgaard-Jacobsen
10. december 2021 2:12

Forsvaret kunne evt. prøve med 3-årige kontrakter i diverse ledige delinger, efter den aller-mest fornødne basis-træning er overstået. Ved eventuelle interne personale-problemer i en given deling, eller når kontrakten er udløbet efter 3 år, kan mandskabet da søge personale-chefen om forlængelse, hvis de har fundet den helt rigtige afdeling – eller om overflytning til en anden afdeling, hvis de har mod på nye udfordringer. Samme model kan også benyttes for sygeplejerskerne og mange andre af de offentlige afdelinger, som mangler mandskab.
Ovenstående model vil hurtigt fylde de ledige stillinger samt resultere i en kanon-reserve …
Det er fint nok med alle de nye officers-aspiranter – men de må jo søge de ledige stillinger efter endt optræning. Nogle af de bedste folk foretrækker en stilling i en udførende enhed, hvor man har syn for sagen – frem for skrivebords-arbejde, som er uden føling med felten. Personligt har jeg altid foretrukket skraldemand – men det bliver nok kadrom eller piranha.