spot_img

Forsvarsministeriets politiske pres mod forskere har allerede gjort ubodelig skade

ANALYSE: En udtalelse fra Forsvarsakademiets chef lørdag på Facebook kunne have lagt sagen om Peter Viggo Jakobsen død. I stedet lader den til at bekræfte, at forskeren har været udsat for politisk pression. Flere forskere ved Forsvarsakademiet udtrykker overfor OLFI voksende frygt for at udtale sig i pressen. Den alarmerende konsekvens er, at Forsvarsakademiets uafhængighed og troværdighed er i frit fald.

Nej. Forsvarsakademiets selvforståelse om politisk uafhængighed er efterhånden noget svær at tage alvorlig, og det viser den seneste sag med al uønskelig tydelighed. Kontreadmiral Henrik Ryberg kunne have lagt sagen om Peter Viggo Jakobsen død, men i stedet satte chefen...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Et kriseramt Boeing retter blikket mod Europa og udvider på hjemmebanen

Abonnement
REPORTAGE: Boeings civile forretning står i problemer til halsen, men koncernens forsvarsgren øjner store salg til et oprustningsvilligt Europa. Senere på måneden viser Boeing sine produkter frem på flyshowet i Farnborough, og som en del af optakten inviterede flygiganten OLFI og en række andre europæiske og amerikanske forsvarsmedier på...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...