spot_img

Sådan kørte rutineret journalists interview med forsvarsministeren helt af sporet

Journalisten Thomas Hee ønskede egentlig bare at interviewe den nye forsvarschef til en artikel om dennes tanker og visioner for sit nye job. Men for at få en interviewaftale med general Flemming Lentfer betingede Forsvarsministeriet sig, at forsvarsministeren deltog i en slags dobbeltinterview. Da hun også ville svare på spørgsmålene til forsvarschefen, gik det helt galt.

Han lyder helt lettet. Thomas Hee er journalist og arbejdede ind til for en uge siden på Ritzau. Det er Danmarks nationale nyhedsbureau, som leverer artikler, lyd og billeder til danske medier spændende fra tv- og radiostationer til dagblade, magasiner og netmedier. Ritzau er omgærdet af stor respekt i...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

7 KOMMENTARER

guest
7 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
En gammel kriger
Læser
En gammel kriger
28. januar 2021 15:33

Rasmus, du skriver : Videre så har jeg faktisk også stor respekt for en politiker som tør gå ned i materien og tager ansvaret på sig som chef.
Hvad er det for en materie du mener, hun går ned i ? Hun har da netop, vist berørings og fyringsangst, i flere af de sager hun er blevet præsenteret for, i sin korte tid som minister. På mig virker hun som en levebrødspolitiker, som den sidste minister dette parti havde på posten.
Denne måde hun fremstiller den nye FC på, tyder det jo på, de bare ønsker endnu en hånddukke, og det har os i forsvaret (uniformeret) ingen glæde af, det er prøvet og ikke fundet i orden.
Hvis jeg skulle komme til parade/møde med hende, så vil hun desværre opleve en omkringvending, når hun er ud for mig. Og så må jeg så leve med de konsekvenser, det nu måtte have.
Så kort, nej jeg mener ikke hun går ned i nogen materie, hvis ikke det tjener hende personligt.

Rasmus
Læser
Rasmus
28. januar 2021 16:57

Jeg har indtryk af, at hun sætter sig mere ind i sagerne end tidligere FM’ere om man så er enig eller ej med linjen er noget helt andet. Videre vil ministeren træffe beslutninger og udtale sig i stedet for forsvarschefen, hvilket jeg godt kan forstå din faglige indignation over, men det har vi alle måtte lære at leve med og denne politisering gælder hele staten (og drejer sig ikke kun om forsvarsministeren). Jeg tvivler stærkt på, at det havde gjort nogen forskel hvem som havde været minister ift. berørings- og fyringsangst, da det er nok nærmere er statsministeren, som ikke har tilladt det. Hvornår har der været en FC, som har haft en så adm. baggrund før? Jeg husker, at alle de tidligere FC har haft en mere militær faglig baggrund. Der har været advarsler, men nu skal det have en chance også vil tiden jo vise hvad der skal laves om. Jeg kunne også godt være lidt i tvivl om der overhovedet er nogen politikere som går ned i materien, hvis det ikke tjener dem personligt. Hvis du kender dem, så del gerne 😉

Mads Rønnov-Jessen
Læser
Mads Rønnov-Jessen
29. januar 2021 19:16

Jeg synes, at det er befriende, at vi nu har fået en forsvarschef som er “karl for sin hat” og som kan sige Roma midt imod ;-). Nej, alvorligt talt så var vi nok nogle, der havde håbet, at der kom en forsvarschef, som havde integritet og som rent faktisk havde noget at byde på. Det synes ikke at være tilfældet. Hvordan skal det stakkels pjok klare sig i kamp/konflikt, når han ikke engang kan bestemme, at han vil gennemføre et interview med et iøvrigt ikke-fjendtligtsindet medie? Hvad er det der sker i de øvre echelon’er i det offentlige nu om dage? Findes der virkelig ikke nogen embedsmænd med mod og mandshjerte? Nu kommer jeg jo fra det private erhvervsliv, og der kan jeg forstå – men ikke sympatisere med – at top- og subtopledere ikke udviser den nødvendige integritet, for de løber rent faktisk en velfærdsmæssig risiko, da de kan miste deres udkomme. Dette er jo ikke tilfældet i det offentlige, når bare man ikke foretager sig noget strafbart – eksemplerne er legio – for man bliver “bare” flyttet til en anden funktion. Jeg må tilstå, at jeg ikke længere har den respekt for embedsstanden, som jeg havde engang.

Rasmus
Læser
Rasmus
28. januar 2021 9:52

Jeg har det lidt ambivalent med tilgangen fra journalisterne. På den ene side, så forstår jeg frustrationen over, at en topembedsmand er sat under administration. Det kan der godt være nogle udfordringer med, fordi på et eller andet niveau i toppen af organisationen skal der sidde dygtige fagfolk som kan sige fra, men i betragtning af de sager som har været i forsvaret, så forstår jeg faktisk også godt Trine har valgt en neutral embedsmand som forsvarschef. Videre så har jeg faktisk også stor respekt for en politiker som tør gå ned i materien og tager ansvaret på sig som chef, hvilket man faktisk må sige Trine gør. Og ud fra den betragtning, at Trine er chefen, så skal en neutral embedsmand ikke have nogen holdninger. Der er derfor efter min mening tale om en kedelig misforståelse mellem journalister og ministeriet. Til sidst vil jeg godt komme med en disclaimer. Jeg ved ikke om det er det rigtige Trine gør, men jeg synes, at vi skal give det en chance også vurdere resultatet om 3-5 år, som jeg har sagt tidligere. Noget skal der jo ske.

Svend-Erik Hansen
Læser
Svend-Erik Hansen
28. januar 2021 10:58
Svar  Rasmus

Hvis Trine Bamsen ønsker at være chef for Forsvaret i stedet for forsvarsministeriet, bør hun vel søge posten som forsvarschef. Man må da gå ud fra, at forsvarschefen er chef for for Forsvaret og ikke blot “sekretær” for ministeren. Ellers stopper det vel ikke der, da Trine B er jo heller ikke er chefen men “blot” minister i en regering, hvor det retteligt er statsministeren, der er chefen. For ikke at sige, det er Dronningen, der er den øverste chef!

Rasmus
Læser
Rasmus
28. januar 2021 11:34

Nu kan jeg ikke love og bekendtgørelser godt nok på forsvarets/statens område, men normalt fungerer det vel sådan, at en minister rettelig er chef for hele butikken og ikke kun forsvarsministeriet, og derfor kan delegere og tilbagetage kompetencer fra alle chefer (og statsministeren er øverste chef og kan gøre det samme). Dronningen er det mest af navn, hvis de kongelige prøvede at bruge den symbolske ret, så skal du se hvor hurtigt, at det blev ændret jf. påskekrisen. Der hvor den hellige ko vel er begravet, er på hvilket niveau der skal sidde en faglig chef og kunne sige politikerne imod (og om retten til at ytre sig offentligt om det). Dette er et problem vi har fået med politisering i det hele taget, hvor politikerne ensretter og topstyrer for at gennemføre deres politik, således at fagligheden presses ud. Udefra kan man konstatere, at det indtil videre ikke har fungeret, så godt med en faglig forsvarschef sammen med denne politisering, så nu prøver man noget andet af. Det kan være rigtigt eller forkert. Vi ved det vel ikke helt endnu, og det afhænger vel også af om der kan ske et fagligt tilbageløb og andre faglige kapaciteter beskyttes således, at de kan få lov til at bidrage til det faglige grundlag og sige fra og til, når der er behov for det.

Michael Albeck
Læser
Michael Albeck
27. januar 2021 12:19

du altforbarmende… man kan tydeligt se ligheden