spot_img

Frygten for sin egen skygge

KOMMENTAR: Forsvarets måske største problem er manglende og ineffektiv kommunikation, som gang på gang får de væbnede styrker til at fremstå reaktionære og uprofessionelle. Ansvarlige chefer gemmer sig, spørgsmål kan kun besvares skriftligt efter mange dage, og selv vindersager ender galt. Tag nu bare historien om udsendelsen af fregatten ”Niels Juel”.

Der var en gang, hvor Forsvaret var kendt for at uddanne de bedste ledere i landet. Den slags ledere og chefer, som tog ansvar, stillede sig forrest og traf beslutninger, når stormen rasede. Chefer, som stod ved deres valg og ikke var bange for at indrømme fejl, som er uundgåelige. Chefer, som var synlige, kunne tale i...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Wedell Christensen
Læser
Wedell Christensen
2. april 2020 12:57

OLFI har gjort ret i sin handlemåde ved at publicere en sandfærdig situation uden at afvente Forsvarskommandoens henholdende svar. Både situation og svar demonstrerer en kultur, der viser Forsvarets selvopfattelse af afstand til resten af samfundet.
Selv en forholdsvis fremmed kultur i USA forsvar har skrevet om corona inden Trump talte alvorligt om pandemien, hvilket har kunnet læses i Military Times Early Bird Brief daglige nyheder. Så det er endnu mere skuffende, at dansk forsvar ikke tager farve af statsministerens retningslinjer for befolkningen, da “vi danskere” opfatter os selv som et mere homogent folkeslag end US-amerikanere af flere årsager..