spot_img

Midt i corona-pandemi stuver Forsvaret 130 mand sammen på fregat i tre uger

Onsdag afgik fregatten “Niels Juel” fra Korsør på tre ugers sejlads med en fuldtallig besætning, som ikke er testet for coronavirus. Besætningsmedlem kalder det en “farlig beslutning”, for skibet har ikke meget ilt om bord. Fregatten skal deltage i en øvelse, som besætningsmedlem pga. corona-pandemi kalder “ligegyldig”.

Fregatten ”Niels Juel” skal fra udgangen af denne måned være en del af hangarskibsgruppen omkring det franske hangarskib ”Charles de Gaulle”, og sammen med de øvrige flådeenheder i gruppen skal den danske fregat desuden deltage i øvelsen Joint Warrior i Skotland.

Onsdag middag afgik skibet fra Korsør, og det skal indledningsvis sejle i danske farvande,...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Et kriseramt Boeing retter blikket mod Europa og udvider på hjemmebanen

Abonnement
REPORTAGE: Boeings civile forretning står i problemer til halsen, men koncernens forsvarsgren øjner store salg til et oprustningsvilligt Europa. Senere på måneden viser Boeing sine produkter frem på flyshowet i Farnborough, og som en del af optakten inviterede flygiganten OLFI og en række andre europæiske og amerikanske forsvarsmedier på...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Anders Puck Nielsen
Læser
Anders Puck Nielsen
25. marts 2020 15:00

Teknisk set er det vel ikke korrekt at kalde det en øvelse. Skibet skal indgå i en hangarskibsgruppe, hvilket er en helt reel og skarp opgave. Danmark kan ikke bare løbe fra den forpligtelse, når vi har givet tilsagn. I løbet af perioden skal hangarskibet så deltage i Joint Warrior, og det betyder at Niels Juel også kommer til at være med i øvelsen. Men det er ikke Joint Warrior som er formålet med sejladsen.