spot_img

“Tingene er en smule mere nuancerede, end dele af debatten afspejler”

INTERVIEW: Generalløjtnant Flemming Lentfer står som direktør i Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse med det endelige ansvar for de massive materielinvesteringer, som Forsvaret skal gennemføre i løbet af det kommende forsvarsforlig. Det glæder han sig til. Samtidig vil han gerne afmontere opfattelsen af A-, B- og C-hold i forsvaret alt efter international erfaring. Alle opgaver er lige vigtige, mener han.

De har skullet lægge ører til meget i Forsvarets øverste ledelse. Gennem de seneste måneder er kritikken haglet ned over generaler og admiraler, som indholdet af den meget omtalte budgetanalyse bid for bid så dagens lys. Budgetanalysen har leveret et katalog...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Jeg er først og fremmest soldat«

Abonnement
INTERVIEW. Fungerende forsvarschef Michael Hyldgaard er efter eget udsagn rundet af en livslang karriere i Forsvaret og kender personligt til frustrationer over besparelser og ammunitionsmangel. Men han erkender også, at det næppe er muligt at løse alle Forsvarets problemer. General og fungerende forsvarschef Michael Hyldgaard har sit arbejde skåret ud...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

4 KOMMENTARER

guest
4 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
T. Halken
Læser
T. Halken
12. marts 2018 16:53

Personligt er jeg mere bekymret for at man har sat en person til at lede FMI som ikke har nogen erfaring inden for indkøb. Det kan vi dog ikke
belaste Flemming for, men forsvaret. Jeg håber at der i organisationsstrukturen er en kommerciel ditto til Flemming som har den
nødvendige erfaring.

Selvom at vi fik artilleriet billigt, så skræmmer sporene. Man købte noget artilleri som ikke bruges af nogen af vores allierede, og man købte det på et chassis som vi ikke har i forvejen, så skal artilleriet sendes ud, så deler det ikke stumper med lastvognene fra hverken Scania eller MAN. Det var ikke super skarpt
uanset hvor billige de var i indkøb. At man indkøber et hjulbaseret artilleri som ikke yder beskyttelse til mandskabet som fx K9 eller Pzh2000 gør, er også en mangel i min øjne, når man ved at vi i de sidste par krige har opereret uden frontlinjer. Samtidig er Nexter heller ikke særligt god mod en near-peer som Rusland, sammenlignet med alternativerne. Uden at være ekspert, så viser den her video hvad forskellen er for særligt de soldater som betjener systemerne. En near-peer skal ikke have mange sekunder inden at de kan sætte en modangreb ind, eller en finskytte kan pille mandskabet ned når de er udenfor. Så hjælper det ikke meget at kabinen er pansret.

https://www.youtube.com/watch?v=kcnc66tQlxg

Jakob Henius
Læser
Jakob Henius
12. marts 2018 20:22

T.Halken, jeg anerkender, at du er velformuleret, og at du også har nogle saglige pointer. Men at hævde, at vores soldater bliver sendt “rundt i verden med second rate udstyr”, er altså et vildskud. Jeg tør hævde, at danske soldater helt overordnet har state of the art udstyr sammenlignet med næsten alle andre lande. Og vi bliver misundt for det. Men jeg har selvfølgelig også kun været udsendt 7 gange, så hvad ved jeg…

T. Halken
Læser
T. Halken
13. marts 2018 13:31

@jakobhenius:disqus Det er rart at høre, for det er sådan at det bør være. Når politikerne har travlt med at sende jer ud, ikke for at kæmpe for Danmark, men af udenrigspolitiske årsager, så er det mindste de kan gøre at give jer den bedste træning og udstyr, så I har den største chance for at komme hjem i et stykke, og bagefter så skal de samle regningen op for de veteraner som kommer hjem med psykiske problemer. Det er i mine øjne det mindste vi kan gøre for jer, når I sætter livet på spil for politikernes skiftende luner.
Jeg kan se at den sidste sætning kan tolkes som om at I sendes ud med anden rangs udstyr. Det var ikke helt det jeg mente. Desuden er jeg altid interesseret i at blive klogere.
Det jeg mener at at I ikke skal sendes ud med andenrangs udstyr, og uden at være ekspert i artilleri, så er jeg ikke sikker på at hjulbaseret artilleri som kræver at mandskabet skal udenfor for at betjene kanonen er det bedste valg mht soldaternes sikkerhed, ud over de andre kritikpunkter, som logistikbelastningen med en chassis fra en ny producent, samt at systemet ikke anvendes af vores allierede.

Lars Hansen
Læser
Lars Hansen
8. marts 2018 15:09

Virker alt i alt som en fornuftig mand, omend den implicit manglende respekt for kamperfaring er noget uklædelig, men selvfølgelig ikke så bekymrende for en dansk generalløjnant, da dansk forsvar er af sådan en lille størrelse, at officerer på det niveau ikke fører operative enheder.

P.S.

Flere kommunikationsfolk i det offentlige fører ofte til mere information, men helt typisk ikke et højere informationsniveau.