spot_img

SENESTE NYHEDER

Danmark donerede kampvogne, som ikke kunne skyde

Nye oplysninger viser, at Ukraine afviste at tage imod kuldsejlet donation af Forsvarets aflagte Leopard 1-kampvogne på grund af fejl. Blandt andet kunne flere af kanonerne slet ikke skyde.
 

Det Maritime Partnerskab afleverer anbefalinger

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen har i dag modtaget anbefalingerne fra det Nationale Partnerskab for det maritime område. Partnerskabet har haft til opgave at undersøge mulighederne for at opbygge og fastholde en national skibsbygningskapacitet i Danmark.
 

Pro-Safe slås med FMI om flere millioner

Fast leverandør af gummibåde til Forsvaret varsler juridisk modangreb, efter staten har ophævet million-ordre.
 

Arktiske krigsskibe kunne ikke skyde i 15 år

Selv om Folketinget havde betalt for det, fik krigsskib aldrig installeret vigtigt våbensystem. Det afslører nye dokumenter, som DR har fået adgang til.
 

Mystisk granatfejl kan udstille større problem

Fregattens kanon skød den ene granat efter den anden efter dronerne over Rødehavet. Bagefter undersøgte og krydstjekkede besætningen hvert eneste skud. Næsten hver tredje granat eksploderede, kort efter at den havde forladt mundingen. Andre 12 procent røg i luften, før de nåede målet. Men måske gjorde granaterne præcis det, de skulle.
 

FC: “Jeg kan ikke lege fransk klovn”

Den nye fungerende forsvarschef er uddannet jægersoldat og har flere udsendelser bag sig. Nu skal han stå i spidsen for at gøre politikernes ønsker og milliardindsprøjtninger til konkret virkelighed. Han afviser at placere et ansvar for Forsvarets sørgelige forfatning og opfordrer til at se fremad.
 

Danmark styrker samarbejde om forsvar med Sverige

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen og hans svenske kollega Pål Jonson underskrev i dag en hensigtserklæring, som skal styrke forsvarssamarbejdet mellem de to lande på en række områder – herunder tættere operativt samarbejde i Øresund, Østersøen og i de baltiske lande.
 

Folketinget tilfører flere mia. til Ukrainefond

Regeringen og et bredt flertal for Folketingets partier er enige om at forøge den militære støtte til Ukraine med 4,4 mia. kroner i 2024. Dermed er der samlet afsat 64,8 mia. kroner til militær støtte under Ukrainefonden i perioden 2023-28.
 

Partier udvider Elbit advokatundersøgelse 

Partierne bag den uvildige Elbit-advokatundersøgelse er enige om at udvide den til at også at omfatte forsinkelsen af ATMOS- og PULS-systemerne og den forventede fordyrelse af PULS-systemet. Læs mere på …
 

Delforhandlinger om kvindelig værnepligt i afgørende fase

Forhandlingerne om fremtidens værnepligt går ifølge Berlingske ind i sin afgørende fase i denne uge. Regeringen ønsker værnepligt for kvinder, mens Danmarksdemokraterne og Liberal Alliance har truet med at nedlægge veto. Læs mere på …
 

Salg af F-16-fly markeret i Skrydstrup

Salget af danske F-16-kampfly til Argentina blev i dag markeret på Flyvestation Skrydstrup. Her mødtes forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) med sin argentinske kollega, Luis Alfonso Petri, til underskrivning af kontrakten …
Læs mere på …
 

Det uforsvarlige forsvar 

DR daglige podcast Genstart ser på sagen om ”Iver Huitfeldt”. Fregatten er på mission i det Røde Hav og i sin første direkte konfrontation med fjenden. Med OLFIs redaktør, Peter Ernstved Rasmussen.
Læs mere på …
 

Militærsociolog: Stop med at kue forsvarscheferne

Balancen i ’den civile kontrol med forsvaret’ skal genoprettes. Først og fremmest må politikerne forstå relationen korrekt. De skal starte med at spørge den…
Læs mere på …
 

Peter Boysen bliver ny chef for Hæren

Den fungerende forsvarschef, general Michael W. Hyldgaard har udpeget generalmajor Peter Harling Boysen til ny chef for Hæren med virkning pr. 1. maj 2024….
Læs mere på …
 

Flemming Lentfer truer med at sagsøge Forsvarsministeriet

Tidligere forsvarschef, general Flemming Lentfer, truer gennem sin advokat Forsvarsministeriet med sagsanlæg. Han kalder fyringen for usaglig
Læs mere på …

SENESTE KOMMENTARER

OLFI PÅ X