spot_img

Tucker Carlson, Vladimir Putin og Donald Trump jubler alle efter interview i Kreml

KOMMENTAR: I den forgangne uge fik vi en forsmag på, hvad året 2024 vil bringe. Favoritten til at vinde det amerikanske præsidentvalg i november spyede ild mod allierede, alt imens hans varmeste tilhænger dansede efter den russiske præsident Putins pibe i Kreml. Det er på tide, at europæerne tørrer øjnene og kommer ind i kampen.

Det er gået de færrestes næse forbi, at den amerikanske tidligere Fox News-vært, Tucker Carlson, har været i Moskva denne uge for at møde og interviewe den russiske præsident Vladimir Putin. Alt er gået helt efter planen, hvis man spørger Putin såvel som ekspræsident Donald Trump. Den største fælde, disse mennesker har opsat for os, der...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Bidens alderdom og talefejl overskyggede Nato-topmødet i Washington

Abonnement
ANALYSE: Nato-topmødet i Washington afslørede, at Nato nok står mere samlet og stærkere end i mange år. Men fremtiden afhænger helt af det amerikanske præsidentvalg i november, og derfor var alle øjne rettet mod den amerikanske præsident. Løfterne til Ukraine fra topmødet er massive. Men den økonomiske støtte er...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

3 KOMMENTARER

guest
3 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Bjørn Toft Madsen
Læser
Bjørn Toft Madsen
14. februar 2024 10:32

Det er pinligt, at vi siden 2014 har sagt “2%, så snart som muligt” og så intet har gjort ved det andet end måske kreativ bogføring. Europa har en stor del af skylden for de kommentarer der nu kan komme, og derfor kommer, fra Trump og hans vælgere.

Men jeg vil gerne gå i rette med en fortælling som også får luft her: Det har alle dage været i USAs egen interesse, at der er fred og frihed i Europa. Begyndte USA at føre regnskab da de blandede sig i 1. og 2. verdenskrig? Nej, de indså at et Europa domineret af diktaturer gjorde USA væsentligt mere usikkert og væsentligt fattigere.

Det er derfor urimeligt at sige at kalkulen alle dage kun skal være kroner og ører. Ja, Europa må betale for vores eget forsvar, men USA er ikke i Europa fordi vi gør, eller ikke gør det. De er her fordi 500 millioner frie mennesker giver støtte til amerikansk politik i de store fora såsom FN; de er her fordi 500 millioner forbrugere købe Teslas og iPhones og Coca Cola; de er her fordi det giver adgang til et netværk af allierede baser verdenen rundt, udrustet med amerikanske reservedele. Og de er her, fordi et Europa domineret af Rusland betyder at USA er omringet af fjender (Kina i vest, Rusland i øst).

Så jeg er helt med på at Europa, og Danmark, skal betale mere. Det blev vi jo enige om, og derfor er det da klart det vi bør gøre. Jeg så helst 4% i en længere periode så vi kunne rette op på balancen og få vores styrker kampklare.

Men Trump og hans netværk et nyttefulde idioter skal passe på med, hvad de ønsker sig. Den nuværende kurs peger enten på en Europa under Russisk dominans eller et styrket Europa til en grad, hvor USAs støtte ikke er nødvendig og derfor bliver uønsket. Det betyder en uafhængig europæiske politik, som måske ikke altid går i USAs retning. Som det er nu har Europa behov for USA og det giver USA en helt masse som ikke kan gøres op i kroner og ører og euros; hvis det forandres, så kan det være USA skal til at håndtere to europæiske carrier-groups i det indiske ocean med en helt anden holdning til hvordan en krise skal løses.

Enten er man den frie verdens leder eller også er man ikke. Hvis USA vil fortsætte i sin nuværende position, så koster det.

Frank Rasmussen
Læser
Frank Rasmussen
13. februar 2024 13:03

Dette var et gabende kedeligt ‘interview’, der ikke har potentiale til at overbevide nogen USA-vælger, om det budskab Putler eller demagogen Carlson prøver at fremføre.
Putlers fejlende m.a.o. voldsomt i.f.t. formålet om at blive hørt af MAGA bevægelsen i USA.
Trumps NATO-udtagelser har jo været kendt længe, men når de bliver fremført af Trump, så er det at skyde sig selv i foden at sige det igen. MAGA-bevægelsen svar er, jamen, det var ikke det han mente; og det er ikke godt overfor en befolkning, der trods alt repræsentere det længste varende og dybeste funderet demokrati på denne klode.

Lars Christoffersen
Læser
Lars Christoffersen
20. februar 2024 16:30

De fleste ignorerer interviewet, andre forsøger at anvende det, uden at forholde sig til substansen. Som vi ser fremført hérinde, at det primære publikum er MAGA, hvilket i og for sig er irrelevant.

Interviewet er en del af historien, og skildrer i mange år fremover, for historikere og andre med geopolitiske interesse, Putins opfattelse og holdning på dette tidspunkt af historien – og konflikten.

Ivan Katchanovskis forskning i Maidan hændelserne, samt de mange dokumenter som allerede er kendte, vil give god grund til en revaluering af hændelserne, som førte til denne konflikt. Man kan læse om det, men…

Det er lykkedes virkelig godt for de Ukrainske propaganda mellennials, som er ansat i titusindevis på vores og amerikanske skatteborgeres regning, at forurene de virtuelle platforme i en grad, som anerkendte forskere, som Ivan Katchanovski, Glenn Diesen er blevet cacelled, redigeret og smearet i en grad, så alt i wikipedia og NATO sponserede “disinformation” og “fact check” sites er spammet til af insinuerende propaganda, og hvor historiske begivenheder er blevet ændret – men det opdager kun eskperten og historikeren,

At massemedier har alt for travlt til, at kunne skildre sandheden, er vist de fleste bevidst – men deres propaganda virker alligevel, for vi er ikke vant til, at vi slet ikke kan stole på medierne herhjemme. Det er jo også et nyt fænomen, somer opstået efter Mette Frederiksen, at danske medier er blevet regeringens forlængede arm, snarere end dens kritiske vagthund.

Konklusionen er, at der er nogen som vil have krig, primært Victoria Nuland, og det fik hun. Nu taber hun, og så blander hun sig i den Ukrainske hærs dispositioner. Så ryger Azov gutterne ned i endnu en kælder og piver, denne gang i Avdivvka, så det hjlap ikke stort – snarere tværtimod. Herhjemme har Mette Frederiksen netop foræret ALT vores artilleri til Ukraine. Læs ALT! Ammunition, howitzers, kanoner, morterer…the lot.

Kunne vi ikke også sende en fregat til mellemøsten, som Peter Viggo Jacobsen advarede imod? Hvad mon der sker – kan vi ikke blive trukket ind i en fuld skala krig i mellemøsten, også? Jo, hvorfor ikke….

Alle disse groteske begivenheder, som vi har oplevet siden 0’erne og datidens sikkerhedskonference, er tilsyneladende aldrig blevet registreret i Danmark. Første farve revolution, Maidan, Minsk aftalerne, etc. Der er jo OVERHOVEDET INGEN TVIVL OM, at NATO er gået ind i denne krig FULDT BEVIDST! Og man har trænet til det siden 10’erne.

Man har bare “GLEMT” at orientere den danske befolkning om, at vi lige skal hjælpe det korrupte Ukraine med at slå Rusland, så derfor er NATO nødt til,m at gå i krig – altså selvom Ukraine IKKE er medlem af NATO.

Netop som Ander Puck Nielsen taler om, i sin seneste youtube performance.

Så venner, jeres børn skal i krig, hvis det står til regeringen.

Sidst ændret 4 måneder siden af Lars Christoffersen