spot_img

Rusland nyder godt af Indiens og Kinas hovedroller i den nye verdensorden

ANALYSE: Kina og Indien står ved Ruslands skulder, og de vestlige demokratiers indflydelse på den globale verdensorden er på trods af stort sammenhold på retræte. Vel virker de vestlige sanktioner, men de stopper ikke Rusland, og i Tyrkiet overvejer præsident Recep Tayyip Erdogan, om han skal spille sin trumf i 2023 eller 2024.

Af alle steder blev det seneste G-7 møde i Japan afholdt i Hiroshima, hvor den første atombombe blev kastet i krig i 1945. Mødet fandt sted i slutningen af maj, og her fik Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, løfte om F-16 fly til Ukraine. I al fald gav USA’s præsident, Joe Biden, tilladelse til, at andre lande må eksportere eller donere F-16...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer