spot_img

Forsvarschefens “Lyseblå enevælde” rejser igen mistanke om nepotisme i Forsvaret

KOMMENTAR: Når flyver-forsvarschefen placerer generaler fra Flyvevåbnet på de vigtigste nøglepositioner og fejer fagekspertisen fra værnene til side i forbindelse med det forligsforberedende arbejde, bør alle alarmklokker ringe. Og når han samtidig hellere vil udvikle Forsvaret ud fra sin egen agenda end Natos styrkemål, må nogen råbe op.

Man må spørge sig selv, om forsvarschefen vitterligt ikke selv kan se det? Men svaret er nej, og det fik jeg selv et klart svar på, da jeg i sidste uge interviewede general Flemming Lentfer på sit kontor i HK9 – Holmens Kanal nummer 9, hvor Forsvarskommandoen deler matrikel med Forsvarsministeriet. Jeg spurgte forsvarschefen, hvilke...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Et kriseramt Boeing retter blikket mod Europa og udvider på hjemmebanen

Abonnement
REPORTAGE: Boeings civile forretning står i problemer til halsen, men koncernens forsvarsgren øjner store salg til et oprustningsvilligt Europa. Senere på måneden viser Boeing sine produkter frem på flyshowet i Farnborough, og som en del af optakten inviterede flygiganten OLFI og en række andre europæiske og amerikanske forsvarsmedier på...

Kommentér artiklen ...

2 KOMMENTARER

guest
2 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Jens Nielsen
Læser
Jens Nielsen
24. september 2023 20:26

Jeg har skrevet det før og jeg skriver det gerne igen – Nuværende FC Flemming Lentfer er IKKE manden som skal føre dansk forsvar igennem et 10 årig forsvarsforlig.
Der er simpelthen ingen tillid imellem FC og en stor del af forsvaret.
Så kære politiker Så få dog ryddet op og start med at få fjernet den forsvarschef som simpelthen IKKE vil arbejde hen imod NATO s styrkemål, det har han sagt og vist igen og igen.
Hvordan kan i dog have tillid til en mand som ikke har leveret på det nuværende forsvarsforlig og som har været med til at skabe et hul i forsvarsbudgettet i det nuværende forlig på 38 milliarder – uden han har orienteret jer politikere om problemerne – et kæmpehul , som vi nu først skal til at fylde op, inden vi kan igangsætte genopbygningen af forsvaret??
Svaret må være at i INGEN TILLID HAR TILBAGE og så er der kun en vej tilbage og det er at i fyre den nuværende forsvarschef og finder en ny FC NU.
Sæt igang, for Forsvarets og Danmarks skyld.
Hilsen
Jens

Jeppe Plenge Trautner
Læser
Jeppe Plenge Trautner
24. september 2023 8:41

Alle offentligt kendte militære bidrag til forligsprocessen, herunder Materielanskaffelsesplanen, er præget ikke alene af at flyvevåbnet kom først til buffeten, men af – undskyld – militær amatørisme uden erkendelse af nutidens storkriges karakter. Hver især er ministeriets, styrelsernes og Forsvarets sagsbehandlere (jeg har mødt en del) gode eller bedre, tilsammen er deres resultat uantageligt. Det er FCs ansvar som minimum at sige fra, uanset hvor ringe organisationen er skruet sammen. Ommer!