spot_img

Frustrationer over forsvarschefens “lyseblå enevælde” og favorisering af Flyvevåbnet

Forsvarskommandoens oplæg til det kommende forsvarsforlig blev til i den såkaldte ”kastelsproces”, hvor chefer fra Flyvevåbnet sad på de helt afgørende nøgleposter. Det har skabt røre og frustrationer i både Hæren og Søværnet, hvor man oplever forsvarschefen favorisere det lyseblå værn og praktisere en egenrådig ledelse. Men det afviser forsvarschef Flemming Lentfer, som blot har valgt ”bedste mand til jobbet”.

Det lyseblå enevælde. Sådan har kritiske røster blandt andet omtalt det hold af generaler og militære chefer, som omgiver forsvarschef Flemming Lentfer og særligt gjorde det under den såkaldte ”kastelsproces”. Det kalder man forløbet, som gennem...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

3 KOMMENTARER

guest
3 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Philip L Engelholm
Læser
Philip L Engelholm
20. september 2023 18:44

Jeg må indrømme, at det virker lidt vildt for mig, at artiklens fokus på manglende operativ erfaring centrerer sig om Kenneth Pedersen. Han har da været væsentligt mere operativ end mange af de andre. Bevares, han har ikke været brigadechef, men når vi kun har én operativ brigade, så virker det helt abnormt på mig, at OLFI finder det diskvalificerende, at han ikke har haft den stilling.

Carl Hune
Læser
Carl Hune
20. september 2023 15:32

Igen en artikel, hvor du retter usaglig kritik af FC, og puster til værnsrevaliseringen. For få år siden var både FC og CHFST fra Hæren. Det samme var – og er – men det nævner du ikke, chefen for operationsstaben samt ikke mindst den indflydelsesrige chef for ledelsessekretariatet, som indtil nydeligt var fra Hæren. Hvis vi ser bort fra værnsstabene, der naturligvis har chefer fra eget værn, er cheferne for SOKOM, Sanitetskommandoen, FAK og sågar Arktis Kommando fra Hæren. Tilbage er så UP staben hvor en sømand er fungerende chef. Endelig er chefen for Vedligeholdelsestjensten også fra søværnet.
Ser du på de øvrige myndigheder i “koncernen” ja så er CHHJV fra Hæren. Det er chefen for Ejendomsstyrelsen sørme også mens de øvrige er “civile” embedsmænd, undtaget chefen for FMI, som er fra Flyvevåbnet, som du ganske rigtigt skriver.
Går du 10-15 år tilbage i tiden, hvor FC var fra Søværnet, sås samme “problematik”, men i fh. til det mørkeblå værn. Det var i den periode, hvor vi anskaffede yderlige tre fregatter i tilslutning til de to vi havde i forvejen, og som var de største enheder i flådens historie.
Ja, sådan kunne man blive ved… Leopard A2, IKK, CESAR osv. osv…

Palle Randløv
Læser
Palle Randløv
25. september 2023 14:39

Der var jo en vis fordel i at stillingen som ForsvarsChef gik på skift mellem de 3 værn