spot_img

Forfatter og eksdiplomat opfordrer til større vestligt fokus på Taiwan-konflikt

Selvom der er krig og uro på det europæiske kontient, kan det godt betale sig også at holde et skarpt øje med Det Sydkinesiske Hav. Amerikanerne er ved at rette sit fokus på regionen, men også resten af Vesten bør bevidstgøre sig om konfliktpotentialet, mener Jonas Parello-Plesner, som netop har udgivet bogen ”Kampen om Taiwan”.

Mens mediedækningen af krigen i Ukraine fylder en stor del af de danske medier, ulmer en anden potentiel storkonflikt langt fra Danmark. I Det Sydkinesiske Hav spiller Kina løbende med musklerne overfor østaten Taiwan, som Xi Jinping har som erklæret mål at indlemme i Kina. Stridighederne er taget til i takt med, at selvstyrende Taiwan er begyndt...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer